Latvijas centra spēlētājs Kaspars Cipruss noslēdzis septiņu dienu pārbaudes laika līgumu ar Ukrainas basketbola līgas klubu "Odessa", ziņo spēlētāju pārstāvošā aģentūra "Prime Athlete Management".

Līdz šim Cipruss pārstāvēja Lietuvas basketbolu komandu Paņevēžas "Lietkabelis", taču tagad nolēmis izmēģināt spēkus Ukrainas basketbola līgā.

Ar Lietuvas komandu latviešu centra spēlētājam bija noslēgta vienošanās līdz 2012.gada beigām, taču tagad abas puses nolēmušas sadarbību neturpināt. "Odessa" komandai Cipruss pievienosies nākamā gada janvāra sākumā.

Šajā sezonā "Lietkabelis" rindās Cipruss Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīrā vidēji izcēlies ar 11 gūtiem punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām, bet Lietuvas čempionātā viņa kontā ik spēli deviņi gūti punkti un piecas izcīnītas bumbas zem groziem.

Ukrainas basketbola līgā pagaidām Odesas komanda ar 22 spēlēs izcīnītām piecām uzvarām atrodas 13.vietā 14 vienību konkurencē.

Līdz šim savas karjeras laikā 30 gadus vecais centra spēlētājs pārstāvējis arī Latvijas komandas Rīgas ASK/"Brocēni"/LMT, "Skonto", Gulbenes "Buki", "Ventspils", "Liepājas Lauvas" un "Valmiera". Tāpat 210 centimetrus garais centra uzbrucējs spēlējis arī dažādos Spānijas, Itālijas, Slovēnijas, Polijas, Čehijas, Apvienoto Arābu Emirātu un Igaunijas klubos.

Kā zināms, Ukrainā pašlaik strādā arī virkne Latvijas treneru. Kijevas "Budiveļņik", kas ir visa čempionāta līdervienība, galvenais treneris ir Latvijas valstsvienības galvenais stratēģis Ainars Bagatskis. Agris Galvanovskis un Artūrs Štālbergs trenē "MBK Mykolaiv" vienību, kurā spēlē Mārtiņš Kravčenko, bet Kārlis Muižnieks vada Krivojrogas "Krivbasbasket". Tāpat novembra beigās "Dņipro-AZOT" komandas galvenā trenera amatā apstiprināja lietuvieti Andrju Prokuraiti, bet par viņa palīgu kļuva bijušais "Liepāja"/"Triobet" vadītājs Guntis Endzels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!