Foto: DELFI

Slavenā Lietuvas basketbola kluba Kauņas "Žalgiris" spēlētājiem aizkavējas algu izmaksa, aģentūrai "R-Sport" atklājis komandas īpašnieks Vladimirs Romanovs.

Klubs pašlaik valsts sociālās apdrošināšanas fondam "Sodra" ir parādā 766 000 litu (156 264 latus), savukārt Kauņas pašvaldība klubam apsolīto piecu miljonu litu (1,02 miljonu latu) vietā atvēlējusi vien 2,9 miljonus litu (591 600 latu).

Tādējādi pašlaik kluba budžetā izveidojies "caurums", kā rezultātā algas spēlētājiem tiek izmaksātas ar aptuveni divu nedēļu kavēšanos.

"Spēlētāji pret to neprotestē. Paskatīsimies, kā viņi spēlēs bez naudas, jo par atlīdzību to var visi. Ceru, ka kaut kā tiksim galā," citēts Romanovs.

Pašlaik klubam nav izdevies piesaistīt papildu sponsorus, kas segtu trūkstošo summu.

Tikmēr vienības pārstāvis Darjus Lavrinovičs uzsvēris, ka algu izmaksa nekādi neietekmē komandas noskaņošanos uz spēlēm un vēlmi uzvarēt.

"Nekāda traģēdija nav notikusi. Spēlētāji saprot esošo situāciju un atdod sevi visu gan treniņos, gan spēlēs. Laukumā neviens par naudu nedomā," citēts Lavrinovičs.

"Žalgiris" komanda pašlaik ar piecām uzvarām sešās spēlēs ieņem pirmo vietu savā ULEB Eirolīgas turnīra apakšgrupā, bet VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā tā ar četriem panākumiem piecās cīņās atrodas otrajā vietā B apakšgrupā. Vietējā Lietuvas čempionātā vienība uzvarējusi visās trīs līdzšinējās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!