Foto: DELFI
Par Lietuvas vīriešu basketbola izlases galveno treneri pirmdien oficiāli kļuva Jons Kazlausks, ar kuru Lietuvas Basketbola federācija (LBF) noslēdza līgumu uz četriem gadiem.

Kazlauskam netiks liegts strādāt arī klubā, jo LKF nespēj nodrošināt viņam konkurētspējīgu atalgojumu, lai speciālistam varētu visu savu uzmanību veltīt tikai valstsvienībai. Tomēr pagaidām Kazlausks vēl nav pievienojies kādai vienībai, lai gan izdevīga piedāvājuma gadījumā plāno noslēgt līgumu ar kādu klubu.

Kā Kazlauska konkurenti cīņā par šo amatu tika minēti arī Rims Kurtinaitis un Toms Pačess, tomēr LBF prezidents Arvīds Sabonis priekšroku devis Kazlauskam. Kā norādīja LBF, citas kandidatūras pat neesot izskatītas.


Lietuvas izlases līdzšinējais galvenais treneris bija Ķēstutis Kemzura, kurš komandu vadīja kopš 2009.gada.

Kazlausks otro reizi kļūst par Lietuvas izlases galveno treneri. Pirmo reizi viņš vadīja valstsvienību no 1997. – 2001.gadam. Kazlauska vadībā Lietuvas basketbolisti 2000.gadā izcīnīja Sidnejas olimpisko spēļu bronzas godalgas.

Trenera karjeras laikā viņš vadījis arī Kauņas "Žalgiris", "Lietuvos Rytas", "Olympiakos" un Maskavas CSKA, kā arī Ķīnas un Grieķijas valstsvienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!