Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ņujorkas "Knicks" basketbolisti sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionāta spēlē ar rezultātu 112:121 (24:23, 32:36, 25:29, 31:33) zaudēja Bostonas "Celtics" komandai.

Ņujorkas komandai, kurai jāiztiek bez smagu savainojumu guvušā Kristapa Porziņģa, cieta devīto zaudējumu pēdējās desmit spēlēs.

Ņujorkiešiem otro spēli pēc kārtas rezultatīvākais bija Trejs Bērks, kurš arī šajā mačā guva 26 punktus.

Savukārt Bostonas vienībā 31 punktu guva Kairijs Ērvings, 15 no tiem sametot trešajā ceturtdaļā, kurā "Celtics" lauza cīņas gaitu. Tāpat izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un veica astoņas rezultatīvas piespēles. Vēl "Celtics" vienībā 24 punktus sameta Džeilens Brauns.

"Kad pietuvojāmies rezultātā, Ērvings iemeta dažus tālmetienus pēc kārtas, kā dēļ atkal bijām iedzinējos ar 11-12 punktiem un bija jāatspēlējas," pēc mača teica "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks.

Kā vēstīts, iepriekšējā mačā "Knicks" izcīnīja pirmo uzvaru kopš smagu ceļgala traumu mēneša sākumā guva Porziņģis. Ņujorkas basketbolisti viesos ar rezultātu 120:113 apspēlēja Orlando "Magic".

Jau vēstīts, ka Porziņģis 7.februāra spēlē pret Milvoki "Bucks" sarāva kreisā ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs aptuveni uz desmit mēnešiem. Latvietim tika veikta operācija un šobrīd viņam nākas pārvietoties uz kruķiem, bet pēc tam būs jāsāk rehabilitācijas process. Parasti atlabšana no šādām traumām prasa vismaz pusgadu, bet bieži ieilgst arī aptuveni gada ilgumā. Traumas dēļ Porziņģis arī nepiedalījās NBA Visu Zvaigžņu spēlē, kur viņam vajadzēja spēlēt Lebrona Džeimsa komandā.

Kopš Porziņģa traumas "Knicks" zaudējusi piecās no sešām spēlēm.

"Knicks" vienība ar 24 uzvarām 61 spēlē Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem 11. vietu, kamēr "Celtics" ar 42 panākumiem 61 duelī ir otrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!