Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbola zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Ņujorkas "Knicks", lai atbrīvotu vietu sastāvā francūzim Žoakimam Noā, ievietojis neaizsargāto spēlētāju sarakstā lietuvieti Mindaugu Kuzminsku.

Centra basketbolists Noā beidzis izciest vēl iepriekšējā sezonā saņemto 20 spēļu diskvalifikāciju par aizliegto vielu lietošanu un jau nākamajā duelī pirmdien varēs atgriezties laukumā. Šī iemesla dēļ "Knicks" komandai svētdien bija jāatbrīvo vienu vietu pieteikumā.

Jau iepriekš šonedēļ tika ziņots, ka "Knicks" izskata iespēju aizmainīt Kuzminsku. Tā kā tas nav izdevies, tagad lemts viņu uz 48 stundām ievietot neaizsargāto spēlētāju sarakstā. Ja neviena komanda šajā laikā nepiesaistīs lietuvieti savā īpašumā, viņš kļūs par brīvo aģentu.

Kuzminsks NBA debitēja iepriekšējā sezonā, kad "Knicks" rindās aizvadīja vidēji 15 minūtes mačā, gūstot vidēji sešus punktus. Savukārt šosezon viņš pēc kājas muskuļa traumas izārstēšanas laukumā pirmoreiz izgāja šonedēļ, nospēlējot divas minūtes.

Pašlaik 28 gadus vecais Kuzminsks pērn noslēdza divu gadu līgumu un šosezon viņam bija garantēts saņemt visus līgumā iekļautos trīs miljonus dolāru (2,5 miljonus eiro), kas tagad "Knicks" būs jāizmaksā. Pirms pērnās sezonas Kuzminsks kopš 2013.gada spēlēja Spānijas čempionātā, pārstāvot Malagas "Unicaja" vienību. Ar Lietuvas izlasi viņš 2013. un 2015.gadā ticis pie sudraba Eiropas čempionātā.

Jau pirms sezonas tika ziņots, ka "Knicks" komandai šosezon garajā galā ir liela izvēle, jo sākumsastāva ar Porziņģi līdz šim kā centrs spēlējis turks Eness Kanters, kuru maina Kails O'Kvins, bet minimāla loma šobrīd ir spānim Villijam Ernangomesam.

Tāpat "Knicks" izskatīja iespēju atbrīvot no sastāva arī aizsargu Remonu Sešensu, tomēr, kā vēsta ESPN žurnālists Aiens Beglijs, lēmums Kuzminska virzienā nosliecies, jo šī brīža pamatsastāva saspēles vadītājam Džeretam Džekam ir nepatīkama traumu pieredze.

Jau vēstīts, ka "Knicks" sezonu sāka ar trim zaudējumiem pēc kārtas, kam sekojušas septiņas uzvaras nākamajos deviņos dueļos. Porziņģis šobrīd ir trešais rezultatīvākais spēlētājs līgā un tika nosaukts par pagājušās nedēļas labāko spēlētāju Austrumu konferencē.

"Knicks" ar septiņiem panākumiem 12 dueļos ieņem sesto vietu konferencē un nākamajā cīņā pirmdien uzņems sezonu neveiksmīgi iesākušo līgas vicečempioni Klīvlendas "Cavaliers", ko šosezon reiz jau sagrāva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!