Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas "Knicks" trešdien paziņoja par līguma noslēgšanu ar savulaik draftā ar augstu numuru izvēlēto aizsargu Treju Burku.

Burku 2013. gada NBA drafta pirmajā kārtā ar devīto numuru izraudzījās Minesotas "Timberwolves", taču pēc tam uzreiz aizmainīja uz Jūtas "Jazz" vienību, kurs rindās arī aizvadīja sekmīgu NBA debijas sezonu.

Viņš tika iekļauts 2013./2014. gada sezonas debitantu simboliskajā izlasē, kā arī cīņā par gada labākā jaunpienācēja balvu saņēma trešo lielāko balsu skaitu, zaudējot tikai Maiklam Kārteram-Viljamsam un Viktoram Oladipo.

"Jazz" rindās Burks nospēlēja trīs sezonas, bet pērn pārcēlās uz Vašingtons "Wizards" vienību, kurā iepriekšējā sezonā 57 spēlēs vidēji guva piecus punktus mačā, izdarot arī 1,8 rezultatīvs piespēles, laukumā pavadot 12,3 minūtes spēlē.

NBA karjeras laikā Burks 267 spēlēs ir izcēlies ar 10,6 punktiem mačā un 3,6 rezultatīvām piespēlēm.

Patlaban 24 gadus vecais basketbolists savulaik Nacionālajā sporta koledžu asociācijā (NCAA) pārstāvēja Mičigānas Universitāti, spēlējot kopā ar citu šī brīža "Knicks" spēlētāju Timu Hārdeveju.

Tiesa, kā prognozē ESPN apskatnieks Aiens Beglijs, Burkam vismaz sezonas sākumā diezin vai izdosies izkarot vietu "Knicks" sastāvā, tāpēc sezonu viņš varētu sākt fārmklubā.

Pašlaik "Knicks" komandai ir līgumi ar 20 spēlētājiem, bet sezonas laikā sastāvā drīkst būt 15. Tā kā pirmajās 12 sezonas spēlēs diskvalificēts būs centrs Žoakims Noā, sezonas ievadā Ņujorkas vienība sastāvā drīkstēs paturēt 16 basketbolistus, bet pēc tam gan tas būs jāīsina vēl vairāk.

Jau vēstīts, ka "Knicks", gatavojoties jaunajai NBA sezonai, ir piedzīvojusi četrus zaudējumus tikpat spēlēs. Savā noslēdzošajā pārbaudes spēlē "Knicks" piektdien sacentīsies ar Vašingtonas "Wizards", bet jauno sezonu sāks nākamajā ceturtdienā, viesojoties pie Oklahomasitijas "Thunder".

Porziņģis piedalījies tikai divos pārbaudes mačos, iepriekšējo cīņu pirmdien gurna traumas dēļ izlaižot. Porziņģis nepiedalījās arī trešdienas treniņā, bet paudis, ka viņa traumētais gurns jūtas labāk un izteicis cerību piedalīties piektdienas mačā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!