Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Komandu apzināšana, kas vēlas piedalīties nākamās sezonas Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas turnīrā, ilgs līdz 20.jūlijam, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Klubiem, kuri piedalījās pagājušā gada čempionātā, nosūtītas vēstules, aicinot apstiprināt līdzdalību turnīrā arī 2011./2012.gada sezonā; atbildes tiek gaidītas līdz 20.jūlijam.

Pēc komandu skaita precizēšanas kopā ar klubu pārstāvjiem tiks lemts par sacensību formulu.

Joprojām vakants ir LBL direktora amats.

Kā zināms, iepriekšējais LBL direktors Ralfs Pleinics no 1.jūnija atgriezies "Ventspils" komandā, kurā ieņem kluba ģenerālmenedžera un valdes priekšsēdētāja amatu, nomainot tajā līdzšinējo ģenerālmenedžeri Mārtiņu Rībenu un valdes priekšsēdētāju Uldi Boitmani.

Iepriekš LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps bija izteicies, ka jaunais direktors tiks izraudzīts līdz jūnija beigām, tomēr LBS valde, uzklausot LBS prezidenta Valda Voina un Šnepa informāciju par pārrunām, kas notikušas ar LBL direktora amata pretendentiem, vienojusies turpināt kandidātu apzināšanu.

Aktuālie darbi, organizējot Latvijas čempionātus 2011./2012.gada sezonā, pagaidām tiks veikti LBL direktora pienākumu izpildītājas Marutas Eglītes un galvenā tiesneša Agņa Pērkona vadībā, piedaloties līdzšinējam direktoram Pleinicam un Šnepam.

Paredzams, ka tās Latvijas komandas, kas piedalīsies Eirokausos, LBL pirmās divīzijas turnīrā, visticamāk, iesaistīsies no otrā posma februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!