Foto: F64
Latvijas basketbolists Kristaps Valters, kurš pārstāv Spānijas klubu Malagas „Unicaja” vēl izskatīs iespēju atgriezties Latvijas valstievienībā, intervijā laikrakstam „Diena” atzina pats basketbolists.

Atgādinām, ka pēc 2009.gada Eiropas čempionāta Valters no Latvijas Basketbola savienības (LBS) saņēma trīs gadu diskvalifikāciju par disciplīnas pārkāpumiem. Vēlāk spēlētājs atzina, ka vairs neplāno pārstāvēt savas valsts izlasi, taču tagad viņš iespēju spēlēt Latvijas valstsvienībā neizslēdz.

„Ja mani ņems, tad noteikti izskatīšu šo variantu. Kāpēc ne, jo desmit gadu esmu spēlējis izlasē,” stāstīja saspēles vadītājs. „Pēc 2009. gada attiecīgu cilvēku un notikumu dēļ biju izlēmis, ka nespēlēšu, negribēju vairs tur atrasties. Pagājis laiks, redzēsim.”

„Tas, ka LBS man iedeva to trīs gadu diskvalifikāciju, man deva arī dzinuli parādīt, ka viņi ir kļūdījušies. Pierādīt, ka neesmu tāds, par kādu mani uzskata,” viņš turpināja.

Valters arī pastāstīja, ka aizvadītās vasara bez spēlēšanas valstsvienībā viņam palīdzēja labāk sagatavoties nākamajām klubu sezonām.

„Spēlējot katru gadu izlasē, organisms novājinās, un tad ir grūtāk atsākt sezonu klubos,” skaidroja Valters. „Eiropas čempionāts parasti beidzas septembra vidū, un klubā ir jāielec otrajā vagonā. Piemērs ir Jānis [Blūms], kurš labi nospēlēja izlasē, bet atbrauca uz klubu un tagad ir trauma. Pašam ir jānovērtē, cik daudz nepieciešama atpūta un cik daudz - treniņi.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!