Foto: Publicitātes foto

Latvijas vadošais sieviešu vasketbola klubs "TTT Rīga" vienojies par viena gada līgumu ar Latvijas izlases spēlētāju Kristīni Vītolu, kura iepriekš spēlēja Polijā, Gundara Vētras trenētajā "Basket 90" klubā Gdiņā.

"Domājot par kluba attīstību un mūsu vēlmi spēlēt Eirolīgā, Kristīne ir viena no atslēgas spēlētājām, kuru vēlējāmies redzēt klubā," saka "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts. "Sarunās izdevās vienoties par sadarbību. Kristīne ir taktiski ļoti gudra un daudzpusīga centra spēlētāja, kura var spēlēt arī spēka uzbrucējas pozīcijā. Viņai būs ļoti liela loma aizsardzībā. Varēsim izmantot dažādas sistēmas, kuras mums iepriekšējā Eiropas čempionātā deva iespējas izcīnīt uzvaras."

"Jau no pagājušās vasaras zināju, ka treneris Zībarts vēlas mani redzēt komandā. Sezonas laikā par to nedomāju – koncentrējos, lai palīdzētu klubam, kurā spēlēju. Pēc sezonas saņēmu piedāvājumu no "TTT Rīga". Atbraucot mājās, tikos ar kluba vadību un izdarīju izvēli par labu pašmāju klubam," saka basketboliste. "Man vienmēr tuvākas bijušas valstis, kuras atgādina mājas. To patiesi izbaudīju, spēlējot Polijā. Ir forši ceļot un, darot to, ko mīli, iepazīt citas kultūras, taču tieši šobrīd jutu, ka mājas ir tā vieta, kur man jābūt. Esmu priecīga spert nākamo soli profesionālajā karjerā. Ceru kopā ar TTT baudīt daudz skaistu mirkļu un uzvaru."

Vītola 2018. gada sezonā pārstāvēja Gundara Vētras trenēto Polijas klubu "Basket 90 Gdynia". Eiropas kausā viņa 12 spēlēs vidēji 30,9 minūtēs guva 10,5 punktus, izcīnīja 6,5 atlēkušās bumbas, izdarīja 2,6 rezultatīvas piespēles, pārķēra 1,1 bumbu, bloķēja 1,2 metienus un nopelnīja lietderības koeficientu 13,9. Spēlētāja realizēja 43,8% metienu no spēles un 78,3% brīvmetienu.

Polijas čempionātā Vītolai 27 spēlēs vidēji 13,7 punkti un 6,8 bumbas zem groziem, kā arī 1,8 piespēles un 3,5 izprovocētas piezīmes. Realizēti 56,8% metienu no spēles un 81,8% brīvmetienu. Ceturtdaļfināla sērijā pret pamatturnīra uzvarētāju "Artego Bydgoszcz" viņa izcēlās ar 15,2 punktiem un 8,2 bumbām, tiekot atzīta par aprīļa labāko sportisti Sport.Trojmiasto.pl versijā.

Vītola spēlējusi divos Eiropas čempionāta finālturnīros (2015. un 2017. gadā). Latvijas valstsvienībā debitēja 2010. gada 31. jūlijā, 56 spēlēs guvusi 295 punktus. Palīdzēja komandai izcīnīt ceļazīmi uz Pasaules kausa izcīņu. Spēlējusi piecos Eiropas jaunatnes čempionātos – 42 spēles, 332 punkti un 275 atlēkušās bumbas. 2011. gada Eiropas U20 čempionātā bija precīzākā divpunktu metienu izpildītāja (54%).

Studiju gados Vītola pārstāvēja NCAA pirmās divīzijas komandu "University of Texas El Paso". Aizvadīja 134 spēles, guva 941 punktu un izcīnīja 618 atlēkušās bumbas. Kļuva par trešo labāko metienu bloķētāju UTEP vēsturē (190 bloķēti metieni, pēdējā sezonā 90). Sasniedza nacionālā gandarījuma turnīra (WNIT) finālu – "Sweet 16" spēlēs izcēlās ar 19,2 punktiem un 9,0 bumbām.

Eiropas kausa pusfināliste (2017. gadā), "Galatasaray" rindās izcīnīja ceļazīmi uz Eirolīgu. Vienu sezonu spēlējusi Eirolīgā, divas – Eiropas kausā. Spānijas čempione (2016. gadā), Spānijas Superkausa ieguvēja (2016. gadā). Bronzas medaļa Eiropas U20 čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!