Foto: F64
Latviešu basketboliste Ieva Kubliņa parakstījusi līgumu ar aizvadītās sezonas Francijas čempionvienību "Bourges Basket", liecina informācija kluba mājas lap

Līgums noslēgts uz vienu sezonu.

Pagājušajā sezonā Kubliņa pārstāvēja Ungārijas klubu Ģēras "Seat Lami-Ved", kura rindās vietējā čempionātā izcīnīja piekto vietu. Kubliņa "Seat Lami-Ved" komandas sastāvā laukumā devās 25 spēlēs, vidēji gūstot 13,4 punktus un izcīnot 6,2 atlēkušās bumbas. Savukārt Eiropas kausa izcīņas turnīrā Kubliņa desmit mačos vidēji guva 12,7 punktus un izcīnīja 6,4 atlēkušās bumbas.

Kubliņa būs otrā latviešu basketboliste, kas spēlējusi "Bourges Basket" komandā. Laika posmā no 2004. līdz 2006.gadam to pārstāvēja Anete Jēkabsone-Žogota, otrajā sezonā kļūstot arī par Francijas čempioni.

Nākamajā sezonā "Bourges Basket" piedalīsies FIBA Eirolīgas turnīrā.

Kā ziņots, pēc šāgada Eiropas čempionāta Kubliņa paziņoja, ka vairs nespēlēs Latvijas valstsvienībā.

Kubliņa Latvijas izlasē spēlēja kopš 2003.gada. 122 valstsvienībā aizvadītajās spēlēs Kubliņa guva 1310 punktus, kas ir ceturtais augstākais rādītājs starp visām basketbolistēm. Viņa piedalījās 2005., 2007., 2009. un 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīros, kā arī 2008.gada Pekinas Olimpiskajās spēlēs.

Šī gada Eiropas čempionātā Kubliņa piedalījās visās deviņās Latvijas izlases spēlēs, kurās vidēji guva 8,3 punktus un izcīnīja 5,2 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!