Foto: LETA

Latvijas basketbolists Rihards Kuksiks svētdien guva sešus punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, taču tas neglāba Itālijas komandu Varēzes "Openjobmetis" no zaudējuma FIBA Eiropas kausa izcīņas finālā.

"Openjobmetis" vienība Francijā notikušā finālturnīra izšķirošajā spēlē ar 62:66 (16:15, 15:10, 16:13, 15:28) atzina Vācijas kluba Frankfurtes "Skyliners" pārākumu.

Varēzes komanda vēl 73 sekundes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām bija vadībā ar 62:59, tomēr atlikušajā laikā punktus vairs neguva.

Pirms pēdējās ceturtdaļas "Openjobmetis" bija priekšā ar 47:38, taču "Skyliners" vīri varonīgi atspēlējās un izrāva uzvaru.

Kuksiks spēlēja 33 minūtes un 21 sekundi, kas bija lielākais laiks zaudētāju rindās.

Viņš trāpīja tikai vienu no eptiņiem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, izdarīja vienu piespēli, pārtvēra divas bumbas un pieļāva divas kļūdas.

"Openjobmetis" komandā 19 punktus guva Kristofers Raitss, bet uzvarētājiem Kvantess Robertsons sameta 15 punktus.

Trešo vietu turnīrā izcīnīja finālturnīra saimnieki Šalonas pie Sonas "Elan", kas ar 103:72 (27:21, 32:15, 25:11, 19:25) uzvarēja Krievijas klubu Krasnojarskas "Jeņisej".

Jau ziņots, ka piektdien pusfinālā "Openjobmetis" ar 91:82 uzvarēja "Elan", bet Kuksiks guva 17 punktus, iemetot

piecus no astoņiem tālmetieniem un divus no četriem soda metieniem.

Savukārt "Skyliners" pusfinālā ar 59:56 pieveica "Jeņisej".

Kā zināms, Latvijas vicečempione "Ventspils" astotdaļfinālā piekāpās Izraēlas vienībai Rišonlecijonas "Maccabi Rand Media", kas savukārt ceturtdaļfinālā zaudēja "Skyliners".

FIBA Eiropas kausā sezonu iesāka 56 komandas no visas Eiropas.

Jau gandrīz 15 gadus Eiropas basketbola divus spēcīgākos turnīrus organizē Eiropas Basketbola līgu savienība (ULEB), tomēr pagājušajā vasarā šajā hierarhijā radās neskaidrība, jo salīdzinoši negaidīti nopietnas pretenzijas uz konkurentu vājināšanu izvirzīja Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa ("FIBA Europe"), kas izveidoja FIBA Eiropas kausu un cerēja nokļūt arī starp ULEB Eirolīgas organizatoriem. Tomēr šobrīd ir skaidrs, ka nākamajā sezonā paralēli ULEB Eirolīgir risināsies FIBA organizētā basketbola Čempionu līga, kuras pamatturnīrā garantēta vieta arī Latvijas klubam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!