Foto: F64
No VTB Vienotās līgas izslēgšanas spēlēm otrdien izstājās latviešu basketbolista Riharda Kuksika pārstāvētā "Ņižņij Novgorod" komanda, ko trenē Latvijas speciālisti Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins.

Ņižņijnovgorodas basketbolisti pusfinālsērijas trešajā mačā savā laukumā ar 80:92 (30:36, 16:17, 15:26, 19:13) piekāpās Maskavas superklubam CSKA, sērijā līdz trim panākumiem kapitulējot ar 0-3.

Spēli CSKA iesāka ar apbrīnojamu rezultativitāti, pirmajās četrās cīņas minūtēs panākot 13 punktu pārsvaru (17:4). Tomēr mājinieki nepalika parādā atbildi, un pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar 36:30 maskaviešu labā.

Otrā spēles ceturkšņa sākumā latviešu pārstāvētā vienība panāca punkta atstatumu (35:36), taču turpinājumā precīzāki atkal bija CSKA basketbolisti, kuri pirmo puslaiku noslēdza ar septiņu punktu pārsvaru (53:46).

Trešajā spēles ceturtdaļā viesi turpināja savu dominanci laukumā un mača rezultāts pirms ceturtā spēles nogriežņa bija 79:61 par labu viesiem. Pēdējā mača ceturksnī mājinieki vairs nespēja lauzt cīņas gaitu un piedzīvoja zaudējumu ar 80:92, tādejādi sērijā līdz trim uzvarām kapitulējot ar 0-3 un nesasniedzot VTB Vienotās līgas finālu.

Kuksiks laukumā pavadīja astoņas minūtes un 29 sekundes, kuru laikā guva trīs punktus, realizējot vienu no trim tālmetieniem. Tāpat latvietis savāca divas atlēkušās bumbas, izdarīja vienu piespēli un nopelnīja vienu piezīmi.

Kā zināms, pirmajā mačā ceturtdien "Ņižņij Novgorod" viesos zaudēja ar 79:86, bet otrajā piekāpās ar 77:97.

Otrajā pusfināla sērijā pašlaik Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" komanda ir vadībā ar 2-1 pret Maskavas apgabala "Himki", ko trenē Latvijā labi zināmais lietuviešu speciālists Rims Kurtinaitis.

Šosezon VTB Vienotajā līgā piedalījās 16 komandas, kur katra aizvadīja divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļuva izslēgšanas spēlēs.

Šajā sezonā VTB līgas regulārajā čempionātā startēja desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Jau vēstīts, ka sākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties piecas Lietuvas vienības, nu jau vairs neeksistējošā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", kā arī Polijas vienība Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!