Foto: F64

Latvijas basketbolists Rihards Kuksiks piektdien guva 17 punktus un palīdzēja Varēzes "Openjobmetis" komandai no Itālijas sasniegt FIBA Eiropas kausa finālčetrinieka turnīra zelta maču.

Pusfinālā Varēzes vienība ar 91:82 (31:25, 17:28, 22:11, 21:18) pārspēja finālturnīra saimnieci Šalonas pie Sonas komandu "Elan".

Kuksiks šajā spēlē laukumā bija 32 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā iemeta piecus no astoņiem tālmetieniem un divus no četriem soda metieniem.

Tāpat viņa kontā trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena kļūda, viena pārtverta bumba, divas piezīmes un četri izprovocēti pārkāpumi.

Tāpat 17 punktus Varēzes komandas labā guva Brendons Deiviss un Māliks Veinss, bet pretiniekiem rezultatīvākais bija Džeremijs Hezels, kuram 19 gūti punkti.

Lai gan pirmo puslaiku "Openjobmetis" basketbolisti zaudēja ar 48:53, trešajā ceturtdaļā viņi pārņēma vadības grožus un pirms ceturtā ceturkšņa bija ieguvuši sešu punktu pārsvaru (70:64). Pamatlaika pēdējā nogriežņa trešajā minūtē Itālijas komanda panāca jau 14 punktu atstatumu (80:66), ko mājinieki atspēlēt nepaguva, tādējādi uzvaru svinēja Varēzes klubs.

Finālā "Openjobmetis" spēkosies ar Vācijas komandas Frankfurtes "Skyliners" un Krievijas kluba Kasnojarskas "Jeņisej" pusfināla uzvarētāju.

Kā zināms, Latvijas vicečempione "Ventspils" astotdaļfinālā piekāpās Izraēlas vienībai Rišonlecijonas "Maccabi Rand Media". Tā ceturtdaļfinālā zaudēja "Skyliners".

FIBA Eiropas kausā sezonu iesāka 56 komandas no visas Eiropas.

Jau gandrīz 15 gadus Eiropas basketbola divus spēcīgākos turnīrus organizē Eiropas Basketbola līgu savienība (ULEB), tomēr pagājušajā vasarā šajā hierarhijā radās neskaidrība, jo salīdzinoši negaidīti nopietnas pretenzijas uz konkurentu vājināšanu izvirzīja Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa ("FIBA Europe"), kas izveidoja FIBA Eiropas kausu un cerēja nokļūt arī starp ULEB Eirolīgas organizatoriem. Tomēr paredzams, ka nākamajā sezonā paralēli ULEB Eirolīgai tiks izveidota basketbola Čempionu līga, kuras pamatturnīrā garantēta vieta arī Latvijas klubam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!