Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Rims Kurtinaitis pēc zaudējuma ULEB Eiropas kausa pirmajā spēlē atzina, ka brīžiem bijusi sajūta, ka komanda piedzīvos zaudējumu ar 30 punktu starpību.

Jau ziņots, ka smagu zaudējumu ULEB Eiropas kausa pirmajā spēlē otrdien piedzīvoja Latvijas basketbola vicečempioni "VEF Rīga", kas Izraēlā ar 78:91 piekāpās "Hapoel Migdal". Lai gan spēles beigās "vefiņš" zaudēja tikai ar 13 punktu starpību, jau ar pirmajām minūtēm "Hapoel Migdal" bija ievērojams pārsvars un sākot no ceturtās minūtes tas ne reizi nebija mazāks par desmit punktiem.

"Dažiem no mūsu puišiem šī bija debija tik augsta līmeņa spēlēs. Bija grūti izbraukumā sākt tāda līmeņa cīņas. Fināla rezultāts nav tik slikts, taču brīžiem bija sajūta, ka zaudēsim ar 30 punktiem," pēc zaudējuma teica Kurtinaitis. "Tagad jālabo kļūdas un jāgatavojas nākamajai spēlei pret "CEZ Nymbruk". Šodien mums nespēlēja daži spēlētāji, kuru pievienosies turnīra laikā, un ceru, ka viņi palīdzēs."

"Hapoel Migdal" galvenais treneris Odeds Katašs uzsvēra, ka komanda bija labi sagatavojusies un to parādīja jau no pirmajām minūtēm. "Jau pirmajos uzbrukumos darbojāmies ļoti labi. Īsajā sagatavošanās laika periodā paspējām daudz ko paveikt. Pirmie metieni mums iekrita un tas palīdzēja. Rādījām to sniegumu, ko arī vēlos, lai komanda rāda. Vēl ir jāstrādā, lai augstu spēles ritmu saglabātu visu laiku."

"Domāju, ka "VEF Rīga" vēl sagādās problēmas daudzām komandām. Tā ir ļoti talantīga vienība, kas šajā grupā var dot triecienu daudziem," atzinīgi par "vefiņu" izteicās Katašs.

Nākamo spēli ULEB Eiropas kausa turnīrā "VEF Rīga" aizvadīs 23.novembrī, kad "Arēnā Rīga" tiksies ar čehu vienību "CEZ Nymburk". Vel priekšsacīkstēs "vefuiņa" pretiniece būs Seviljas vienība "Cajasol".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!