Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu vieglais uzbrucējs Rodions Kurucs piektdien pēc piecu maču pauzes atgriezās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mača pieteikumā, taču laukumā nedevās, viņa pārstāvētajai Bruklinas "Nets" ciešot zaudējumu.

"Nets" savā laukumā ar rezultātu 111:119 (32:25, 29:31, 25:35, 25:28) piekāpās Hjūstonas "Rockets" komandai, kas pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Keriss Leverts, bet 18 punktu bija Džo Herisa rēķinā.

Hjūstonas komandā 32 punkti un 11 rezultatīvas piespēles bija Krisam Polam, 28 punktus guva Karmelo Entonijs, bet 22 punkti un 13 atlēkušās bumbas bija Klinta Kapelas kontā.

"Trešajā ceturtdaļā viņiem izdevās lauzt cīņas gaitu. Mums jau pirms tam radās problēmas, turklāt netrāpījām metienus, kamēr viņi spēlēja vēl agresīvāk. Domāju, ka viņi salauza mūsu aizsardzību," pēc dueļa teica "Nets" galvenais treneris Kenijs Etkinsons, kura vadītie vīri lielu daļu mača bija priekšā, bet trešajā ceturtdaļā zaudēja vadību.

Tāpat "Nets" stūrmanis atklāja, ka vēl nezina, vai Kurucs sestdien atgriezīsies laukumā.

Kā vēstīts, Kurucs piektdien tika nosūtīts uz Bruklinas vienības fārmklubu NBA Attīstības līgā Longailendas "Nets", taču pēc dažām stundām tika atsaukts atpakaļ.

Pašlaik 20 gadus vecais Latvijas basketbolists izlaida pēdējos piecus "Nets" mačus, jo viņš ārstēja potītes savainojumu, kuru guva 21. oktobra spēlē pret Indiānas "Pacers".

Kurucs negaidīti veiksmīgi debitējis NBA, jo viņš pirmajās trijās spēlēs vidēji iemetis 8,7 punktus un izcīnījis 4,0 atlēkušās bumbas. Caurmērā laukumā Latvijas basketbolists pavadījis 14 minūtes, tomēr tas lielā mērā saistīts ar vairāku "Nets" spēlētāju traumām.

Bruklinas komanda jauno sezonu sākusi ar trīs uzvarām deviņos mačos, kas ļauj ieņemt devīto pozīciju Austrumu konferencē.

Turpretī uzvaru piektdien svinēja savainotās latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks", kas viesos ar 118:106 (33:27, 23:32, 33:18, 29:29) apspēlēja Dalasas "Mavericks".

Ņujorkiešiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Alonzo Traiers, bet 18 punktus savā kontā ierakstīja Tims Hārdevejs juniors.

Mājiniekiem 23 punkti bija Denisam Smitam junioram, 19 punktus guva Doriens Finejs-Smits, bet 18 punkti bija talantīgā slovēņa Lukas Dončiča kontā.

Pašlaik 23 gadus vecais Porziņģis turpina atkopties no ceļgala krustenisko saišu plīsuma, bet laukumā Ņujorkas "Knicks" basketbolists varētu atgriezties vien gada izskaņā.

Tāpat kā "Nets", arī "Knicks" deviņās spēlēs iekrājusi trīs uzvaras, Austrumu konferencē ieņemot desmito vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!