Foto: AP/Scanpix

Otrdien pirmo reizi Latvijas basketbola vēsturē spēli ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba dalību tiesāja Latvijas labākais soģis Oļegs Latiševs.

Latiševa tiesātajā mačā Milānā vietējais klubs "Olimpia Milano" neko nespēja likt pretī NBA komandai Bostonas "Celtics", piedzīvojot zaudējumu ar 91:124 (20:34, 24:27, 27:38, 20:25). "Celtics" jau no spēles sākuma izvirzījās vadībā un pārsvaru tā arī neatdeva.

"Celtics" rindās laukumā devās 14 spēlētāji, no kuriem tikai viens neizcēlās ar punktu gūšanu. Uzvarētājiem 18 punktus guva Aizija Tomass, kurš laukumā devās pirmās ceturtdaļas vidū un septiņu minūšu laikā pamanījās gūt deviņus punktus. Pa 14 punktiem "Celtics" labā guva Džareds Salindžers un Aiverijs Bredlijs, kurš realizēja četrus trīspunktu metienus, bet Deivids Lī guva 13 punktus. Tikmēr "Olimpia Milano" rindās ar 19 punktiem izcēlās Alesandro Džentile, 14 punktus guva Čārlzs Dženkinss, bet 12 punktus – Robijs Humels.

Šī bija pirmā "NBA Glodal Games" tūres spēle. Pasaules tūres ietvaros ceturtdien, 8. oktobrī, "Celtics" Spānijā tiksies ar "Real Madrid", bet tad NBA klubi spēlēs Ķīnā un Brazīlijā. Vēl divas NBA regulārā čempionāta spēles paredzētas 3. decembrī Mehiko un 14. janvārī Londonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!