Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kristaps Porziņģis otrdien atkal uzbruka ar zemu metienu precizitāti, savācot 13 punktus, kamēr Dāvis Bertāns izcēlās ar desmit punktiem abu latviešu šīs sezonas otrajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) savstarpējā duelī.

Aizvadītajā mačā Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda savā laukumā piedzīvoja neveiksmi pret Bertānu un Sanantonio "Spurs" ar rezultātu 91:100 (29:25, 20:27, 18:29, 24:19).

Pret Porziņģi "Spurs" komanda ļoti labi darbojās aizsardzībā, neļaujot viņam brīvi elpot, turklāt bieži vien aizsardzībā viens pret otru darbojās arī abi latvieši.

Pašā mačā pēc rezultatīva ievada turpinājumā "Knicks" darbojās arvien neveiksmīgāk un pēdējās minūtēs nespēja reāli iesaistīties cīņā par uzvaru. Savu 1176.uzvaru karjerā nopelnīja "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs, apsteidzot Džordžu Kārlu un izvirzoties piektajā vietā līgas visu laiku uzvarām bagātāko speciālistu sarakstā.

Porziņģis laukumā bija 36 minūtes, kuru laikā trāpīja vien piecus no 18 divpunktu metieniem un trīs no četriem soda metieniem, garām aizmetot arī vienīgo tālmetienu.

Tāpat viņš arī savāca deviņas atlēkušās bumbas, pieļāva četras kļūdas un nopelnīja četras piezīmes.

Savukārt Bertāns nospēlētās 18 minūtēs realizēja vienīgo divpunktu raidījumu, divus no pieciem trejačiem un abus soda metienus. Viņš arī pievienoja četras bumbas zem groziem un trīs piezīmes.

Virs 50% metienu no spēles Porziņģis nav spējis trāpīt jau astoņos mačos pēc kārtas, bet otrdien viņam bija ceturtā zemākā metienu precizitāte šosezon.

Rezultatīvākais "Spurs" komandā ar 29 punktiem bija Lamarkuss Oldridžs, kamēr 25 punktus sameta Kavai Lenards, kuram šī bija rezultatīvākā cīņa šosezon. Tiesa, arī viņiem metienu precizitāte bija zem 50%.

Tikmēr "Knicks" rindās ar 18 punktiem un deviņām bumbām zem groziem izcēlās Maikls Bīzlijs.

"Spurs" otrdien guva ceturto uzvaru pēdējās piecās spēlēs, kamēr "Knicks" cieta piekto neveiksmi pēdējo sešu dueļu laikā.

Porziņģis pirmoreiz kārtīgi pie bumbas tika trešās minūtes sākumā, kad izcīnīja to zem pretinieku groza un uzreiz raidīja grozā. Tikmēr "Spurs" uzbruka ar ļoti augstu precizitāti un pēc Tonija Pārkera pustālā metiena izvirzījās priekšā ar 12:6. Ceturtdaļas vidū viens no līgas labākajiem metienu bloķētājiem Porziņģis apturēja Oldridžu un uzreiz otrā galā divus punktus iemeta Eness Kanters, samazinot "Spurs" pārsvaru līdz 14:11.

Porziņģa tālmetiens lidoja garām grozam, bet brīdi vēlāk viņš no groza apakšas pielaboja Džereta Džeka trejaci, savukārt vēl pēc pāris epizodēm Lenss Tomass jau izvirzīja priekšā "Knicks".

Četras minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām laukumā devās Bertāns, turklāt abi latvieši azartiski sedza viens otru. Kopumā šajā laikā viņi nenospēlēja pārāk rezultatīvi, Porziņģim iemetot divus punktus no soda laukuma robežas. Savukārt Bertāns iekļuva sadursmē zem groza ar Kailu O'Kvinu, kas tiesnešiem lika skatīties video atkārtojumu un pēc tā latvietis saņēma parasto piezīmi, bet viņa pretspēlētājs - tehnisko.

Pirmās ceturtdaļas beigu daļā "Knicks" veica septiņu punktu izrāvienu un pēc 12 spēlētām minūtēm mājinieki bija priekšā ar 29:25.

Otrās ceturtdaļas pašā sākumā Bertāns joprojām bija laukumā, bet brīvs viņa tālmetiens lidoja garām. Tikmēr "Knicks" iemeta pirmos piecus punktus, panākot jau deviņu punktu pārsvaru.

Porziņģis laukumā atgriezās otrās ceturtdaļas vidū pie 43:35, turklāt vienlaicīgi laukumā nāca arī Bertāns. Ātri vien "Spurs" latvietis guva savus pirmos punktus mačā, kad zem groza pielaboja neprecīzu Oldridža raidījumu, bet nākamajā metienā viņš arī trāpīja trejaci, samazinot viesu deficītu līdz 42:45. "Knicks" ilgāku laiku spēlēja nerezultatīvi un Manu Džinobili ar tālmetienu panāca izlīdzinājumu.

Vadību "Spurs" ieguva ar Bertāna tālmetienu un tobrīd viņš jau bija iemetis vairāk punktu nekā tautietis. Kopā "Spurs" guva 11 punktus pēc kārtas un "Knicks" klusumu ar soda metienu pārtrauca Porziņģis. Puslaiks noslēdzās ar grūtu Lensa Tomasa tālmetienu pēdējā sekundē, "Knicks" samazinot deficītu līdz 49:52.

Otrā puslaika sākumā Porziņģis iemeta pilnīgi brīvu pustālo metienu, kas jau pēc 71 spēlētas sekundes lika "Spurs" galvenajam trenerim Gregam Popovičam pieprasīt pārtraukumu. Vēlāk Porziņģis arī trāpīja tālu metienu pēc pagrieziena un "Knicks" atguva vadību, bet uzreiz pēc tam divus tālmetienus realizēja Lenards, viesiem atkal esot priekšā (64:59).

Trešās ceturtdaļas vidū uz ļoti īsu brīdi atkal laukumā satikās abi latvieši, šoreiz Bertānam ar neko spilgtu neatzīmējoties. Porziņģis turpinājumā trāpīja divus soda metienus, tomēr "Spurs" lēnām veidoja atrāvienu un pirmoreiz panāca desmit punktu pārsvaru (73:63).

Komandai neveiksmīgās ceturtdaļas beigās Porziņģis nopelnīja piezīmi uzbrukumā un pirms pēdējām 12 minūtēm "Knicks" jau bija iedzinējos ar 67:81.

Ļoti interesanta epizode notika trešās ceturtdaļas beigās, kad Džinobili veica piespēli, bet bumba ielidoja grozā, turklāt gandrīz neviens to nepamanīja, jo likās, ka bumba tikai atsitās pret stīpu. Tas, ka bumba lidoja cauri stīpai, tika saprasts vien pēc ilgāka laika un tiesnešu diskusiju rezultātā sākotnēji viņam ieskaitīja vien divus punktus, kuriem pēc ceturtdaļu pārtraukuma tomēr tika pievienots arī trešais.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā atkal laukumā bija abi latvieši, kopumā spēlei ritot diezgan haotiski. Pēc lieliskas iepriekšējās spēles izskaņas šoreiz atkal Porziņģis darbojās neveiksmīgi un septiņas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām tika nomainīts. "Knicks" gan spēja iemest astoņus punktus pēc kārtas, vēl pietuvojoties līdz 83:90 un Porziņģis atgriezās laukumā. Tomēr salauzt cīņas gaitu vairs neizdevās un "Knicks" piedzīvoja neveiksmi.

Zīmīgi, ka duelis noslēdzās ar diviem precīziem Bertāna soda metieniem.

Iepriekšējo reizi abu latviešu komandas tikās pirms nedēļas, kad Porziņģis izcēlās ar 18 punktiem zaudējumā, bet Bertāns spēlēja vien brīžos, kad dueļa liktenis jau bija izšķirts. Šosezon vienībām savstarpējie mači vairs nav ieplānoti un tās teorētiski var satikties vien līgas finālā.

Ar 18 uzvarām 37 spēlēs "Knicks" vienība ieņem devīto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, kamēr "Spurs" ar 26 panākumiem 38 cīņās ir trešā Rietumu konferencē.

Janvāris "Knicks" komandai būs smagākais un svarīgākais mēnesis sezonā. Turpinājumā tai šomēnes 11 no 14 spēlēm jāaizvada izbraukumā, nākamajā mačā jau trešdien viesojoties pie Vašingtonas "Wizards", kam zaudējusi iepriekšējos sešos savstarpējos dueļos. Šosezon "Knicks" viesos spējusi uzvarēt vien trīs reizes.

Tikmēr "Spurs" izbraukumā aizvadīs astoņas no nākamajām 12 spēlēm. Tad sekos pieci mājas mači pēc kārtas, bet pēc tam februārī būs pienācis tā sauktais rodeo izbraukums ar sešām spēlēm viesos pēc kārtas. Sanantonio vienība nākamajā duelī arī jau trešdien viesosies pie Filadelfijas "76ers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!