Foto: LETA
Nacionālā sporta padome atbalstījusi Latvijas Basketbola savienības iniciatīvu 2012.gada vasarā kopā ar Lietuvas Basketbola federāciju rīkot Eiropas U-18 čempionātu, informē LBS.

Oficiālais pieteikums "FIBA Europe" jānosūta līdz 27.oktobrim, čempionāta rīkotāji tiks nosaukti vēlākais 4.decembrī, kad notiks visu līmeņu Eiropas čempionātu grupu izloze. Iepriekš "FIBA Europe" ģenerālsekretārs Nars Zanolins Lietuvas žurnālistiem neoficiāli apliecinājis, ka Lietuvai un Latvijai ir ļoti labas izredzes rīkot šīs sacensības.

Projekts paredz, ka pirmā un otrā posma spēles risināsies Liepājā un Klaipēdā, bet izslēgšanas turnīrs – Kauņā vai Viļņā. Izvirzot Liepājas kandidatūru pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks uzsvēra, ka Liepājā lieli starptautiski basketbola turnīri notikuši jau trīs gadus pēc kārtas, un tie ir ne tikai interesanti sarīkojumi līdzjutējiem, bet arī saimnieciski izdevīgi pasākumi visai pilsētai. Nacionālā sporta padome pirms lēmuma pieņemšanas iepazinās ar čempionāta budžeta projektu.

Eiropas U18 čempionāts notiks no 9. līdz 19.augustam, tajā piedalīsies 1994.gadā dzimušie un jaunāki basketbolisti. Lai sekmētu labāko šā vecuma basketbolistu progresu Latvijas Basketbola savienība nodrošinājusi U18 izlases koptreniņus visas sezonas garumā un līdzdalību LBL čempionāta 1.divīzijas turnīrā.

Iepriekš Latvijā notikuši septiņi augstākā līmeņa basketbola turnīri: vīriešu konkurencē – Eiropas čempionāts (1937), Eiropas U16 čempionāts (2001), Eiropas U20 čempionāts (2008) un pasaules U19 čempionāts (2011); sieviešu konkurencē – Eiropas U16 čempionāts (2007), Eiropas sieviešu čempionāts (2009) un Eiropas U20 sieviešu čempionāts (2010).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!