Foto: AFP/Scanpix

Līdz ar Latviju uz 2015.gada Eiropas basketbola čempionāta rīkošanu šobrīd pretendē vēl septiņas valstis, lai gan sākotnēji interesi par to izrādīja 16 valstis, liecina "FIBA Europe" publiskotā informācija.

"FIBA Europe" šodien paziņojusi, ka uz "EuroBasket 2015" rīkošanu, kas sākotnēji tika piešķirts Ukrainai, pretendē astoņas valstis, kas ir lielākais interesentu skaits kopš 2002. gada, kad tikaizveidota "FIBA Europe". Kā zināms, Ukraina no šā turnīra rīkošanas ir atteikusies militārā konflikta dēļ dēļ.

Pieteikumi čempionāta rīkošanai bija jāiesniedz līdz 31.jūlijam, taču "FIBA Europe" šo termiņu ir pagarinājusi līdz 15. augustam, un visi pretendenti tiks izziņoti 27.augustā. Galīgais lēmums par to, kur notiks "Eurobasket 2015", tiks pieņemts šāgada septembrī, gadu pirms paredzētās turnīra norises.

Pēc Latvijas Basketbola savienības (LBS) rīcībā esošās neoficiālās informācijas vēlmi piedalīties "EuroBasket 2015" rīkošanā nopietni apsvērušas arī Francijas, Horvātijas, Izraēlas, Polijas, Somijas, Turcijas un Vācijas basketbola federācijas, taču, iespējams, kāda no tām nav iesniegusi oficiālu pieteikumu. Daļa no kandidātēm, arī LBS, vēlas rīkot vienu grupas turnīru, daļa – grupas turnīru un fināldaļu. Konkursā piedalīsies tikai tās valstis, kuru komandas būs kvalificējušās finālturnīram; pagaidām no minētajām tādas ir četras Pasaules kausa izcīņas dalībnieces – Francija, Horvātija, Somija un Turcija; citām kvalifikācijas turnīrs beigsies 27.augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!