Foto: FIBA

Latvijas 3x3 basketbola izlase, kurā spēlē Nauris Miezis, Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš, piektdien Filipīnu galvaspilsētā Manilā ar divām uzvarām sāka Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules kausa izcīņu.

Latvijas 3x3 basketbola izlase, spēlējot D apakšgrupā, vispirms ar 21:18 pārspēja Ukrainu, bet pēc tam pārliecinoši ar 22:13 uzveica arī Jordāniju.

Vēl pirms tam šajā grupā Ukraina ar 22:11 pārspēja Nigēriju, un Horvātija ar 22:7 sagrāva Jordāniju.

Priekšsacīkstēs D apakšgrupas turnīrā Latvijas komanda svētdien vēl spēlēs ar Horvātijas un Nigērijas izlasēm. Divas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram un cīnīsies par medaļām.

Turnīrā Latvijas komanda izlikta ar ceturto numuru.

Vēl A apakšgrupā sacenšas Serbija, Nīderlande Rumānija, Jaunzēlande un Kirgizstāna, B apakšgrupā spēlē Slovēnija, Polija, Igaunija, Japāna un Indonēzija, bet C grupā cīnās Krievija, Brazīlija, Mongolija, Kanāda un Filipīnas.

Turnīrā ar pirmo numuru izlikta Serbija, otrais numurs ticis Slovēnijai, trešais Krievijai, bet ceturtais Latvijai.

Latvijas labākie 3x3 basketbolisti starptautisko sezonu sāka aprīļa vidū "Challenger" sērijas turnīros, izcīnot trešo vietu Dienvidkorejā un uzvarot Ķīnas pilsētā Naņdzjiņā. Maijā tika izcīnīta trešā vieta sacensībās Maskavā. Šajos turnīros savainojumu ārstējušā Krūmiņa vietā spēlēja Mārtiņš Šteinbergs.

Savukārt pagājušajā nedēļā "Challenger" sērijas turnīrā Nīderlandes pilsētā Hāgā Krūmiņš atgriezās ierindā pēc ilgstošas traumas ārstēšanas, komandai izcīnot trešo vietu.

Latvijas vīriešu izlase Pasaules kausa izcīņā 3x3 basketbolā startē otro reizi. Pirms sešiem gadiem Krūmiņš, Kristaps Kanbergs, Mizis un Ervīns Jonāts piecās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru un grupā ieņēma piekto vietu, nekvalificējoties izslēgšanas turnīram.

Starptautiskajā 3x3 basketbola sezonas grafikā ir 17 "Challenger" turnīri, deviņi "Masters" turnīri, kā arī Pasaules kauss un Eiropas kauss.

Latvijas izlase pērn jūlijā Amsterdamā negaidīti izcīnīja Eiropas čempionu titulu 3x3 basketbolā, kas iekļauts 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu programmā. Komandas sastāvā bija Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!