Foto: FIBA
Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket", kurā spēlē Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš, Kārlis Pauls Lasmanis un Agnis Čavars, svētdien piedzīvoja zaudējumu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūres noslēdzošā posma finālā.

Latvijas komanda, kas izlikta ar trešo numuru, finālmačā ar 18:20 zaudēja ar otro numuru izliktajai serbu komandai "Novi Sad".

Iepriekš Latvijas vienība ar 16:13 ceturtdaļfinālā apspēlēja "Liman" no Serbijas, kas bija saņēmusi pirmo numuru, bet pusfinālā ar 19:17 uzveica ar piekto numuru izlikto "Amsterdam" no Nīderlandes.

Pirmajā mačā grupu turnīrā latvieši ar rezultātu 18:12 pārspēja Krievijas vienību "Gagarin", bet pēc tam ar 16:17 papildlaikā piekāpās sesto numuru saņēmušajai Serbijas komandai "Zemun". Tieši "Zemun" pusfinālā piedzīvoja neveiksmi nākamajai turnīra uzvarētājai "Novi Sad" ar 13:21.

Ar vienu uzvaru divās spēlēs Latvijas komanda C apakšgrupā ieņēma otro vietu un iekļuva izslēgšanas turnīrā.

Pasaules tūres finālposmā piedalījās sezonas 12 labākās komandas. Latvijas 3x3 basketbolisti šosezon piedalījušies piecos Pasaules tūres posmos, divreiz izcīnot otro vietu un divreiz tiekot pie trešās vietas. Tāpat latvieši tikuši pie piecām uzvarām "Challenger" sērijas turnīros.

3x3 basketbols ir iekļauts 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu programmā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!