Foto: F64

Latvijas vīriešu basketbola izlase 9. septembrī aizvadīs pārbaudes maču pret principiālo pretinieci Lietuvu, aģentūrai LETA apliecināja Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

Abu komandu duelis notiks "Siemens" arēnā Viļņā.

Otrdien par abu vienību dueli ziņo Lietuvas puse, kamēr no LBS vēl šāda informācija nav publiskota.

"Šobrīd mums fokuss ir uz gaidāmo pārbaudes spēli pret Krieviju un atlikušajiem 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas pirmā posma mačiem," skaidroja Šneps. "Tikmēr Lietuva jau ir kvalificējusies nākamajam atlases etapam."

Tikmēr Lietuvas izlases galvenais treneris Daiņus Adomaitis slavēja Latviju kā ļoti talantīgu komandu.

"Latvijas valstsvienība ir viena no labākajām komandām pasaulē. Tā ir ļoti spēcīga. Abu komandu cīņa būs ļoti nopietna un interesanta," Adomaiša teikto citē Lietuvas Basketbola federācija.

Abas izlases savā starpā tikās pagājušā gada augustā pirms Eiropas čempionāta finālturnīra, kad Latvijas valstsvienība "Arēnā Rīga" guva virsroku ar 87:77.

Pasaules kausa kvalifikācijas cikla ietvaros Latvijas izlasei 28. jūnijā iecerēta tikšanās izbraukumā ar Zviedriju, bet 1. jūlijā tā ciemosies pie Ukrainas. Ar to arī tiks noslēgta atlases pirmā kārta.

Savukārt vēl pirms tam 25. jūnijā "Arēnā Rīga" būs pārbaudes mačs ar Krieviju.

Uz šiem mačiem Latvijas valstsvienības kandidātu sarakstā iekļauti teju visi vadošie basketbolisti, izņemot Kristapu Porziņģi, kurš atlabst no smagas ceļgala traumas.

Latvijas valstsvienība pilnvērtīgu treniņnometni uzsāks 18. jūnijā, bet pirms tam basketbolistiem būs iespēja trenēties individuāli. Savukārt 21. jūnijā izlasei būs slēgta treniņspēle ar Baltkrieviju.

Pasaules kausa kvalifikācijas B apakšgrupā pēc četrām kārtām Ukrainai ir trīs uzvaras, Turcija un Latvija izcīnījušas pa diviem panākumiem, bet Zviedrijai ir viena uzvara un trīs zaudējumi.

Tikmēr Lietuvas izlase C apakšgrupas ietvaros guvusi uzvaras visos četros mačos un jau pirms pēdējām divām kārtām nodrošinājusi vietu nākamajā kārtā.

Latvijas grupas trīs labākās vienības otrajā posmā tiksies ar citas apakšgrupas, kurā ir Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija, labāko trijotni, turpinājumā trim no šīm sešām izlasēm izcīnot ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2019. gada rudenī notiks Ķīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!