Foto: F64

Latvijas basketbola tiesnesis Oļegs Latiševs strādās gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā, kas augusta beigās risināsies Spānijas galvaspilsētā Madridē, vēsta FIBA mājas lapa.

Latiševs ir viens no 38 tiesnešiem, kas apkalpos šāgada pasaules čempionāta spēles. Kopumā turnīrā strādās soģi no 28 pasaules valstīm, kas pārstāvēs visas piecas kontinentālās zonas.

"Šie izvēlētie tiesneši ir rūpīgi izvēlēti un atbilst augstākajiem tiesāšanas standartiem, kādi nepieciešami basketbola galvenajās sacensībās," norāda FIBA Tiesnešu komisijas vadītājs Karls Jugenbrabds.

Tiesneši pirms pasaules čempionāta izgāja sagatavošanās programmu, kurā tika iekļauti īpaši fiziskie treniņi, spēļu videoierakstu analīze, kā arī darbs svarīgu spēles aspektu vadīšanas un darba komandā. Tieši pirms turnīra tiesneši Madridē aizvadīs divu dienu treniņnometni.

Oļegam Latiševam šis būs otrais pasaules čempionāts pēc 2010.gada turnīra Turcijā. Viņš strādājis arī Londonas olimpiskajā basketbola turnīrā, kā arī Eiropas čempionātos 2009., 2011. un 2013.gadā, kurā tiesāja "bronzas spēli" starp Spānijas un Horvātijas izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!