Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlasei līdz Eiropas čempionātam jākļūst agresīvākām, nekaunīgākām, drošākām un stabilākām, pēc pārbaudes spēles pret Zviedriju sacīja galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība priekšpēdējā pārbaudes spēlē ceturtdien Sēderteljē zaudēja Zviedrijas izlasei – 66:75 (18:23, 38:41, 50:55). Piektdien plkst.18 pēc Latvijas laika abas komandas spēlēs vēlreiz. Šajā mačā nepiedalīsies Latvijas komandas pamatpiecnieks – Anete Jēkabsone-Žogota, Gunta Baško-Melnbārde, Zane Eglīte, Anete Šteinberga un Aija Putniņa.

"Noderīga spēle, kas pārbaudīja raksturu, gribasspēku un palīdzēja saprast, kas mūs gaida Eiropas čempionātā," portālā "basket.lv" citēts Zvirgzdiņš. "Līdz ceturtās ceturtdaļas sākumam rezultāts auga līdzīgi. Galotnē spriedze auga, basketbols bija atlētisks, diezgan netīrs, uz savainojumu robežas. Zviedrijas komandai uzvara bija vajadzīga vairāk nekā mums, tāpēc pietaupīju līderes, kuru aukstasinības un meistarības izšķirošajos brīžos pietrūka."

"Sapulcē bija par ko parunāt. Vairākām spēlētājām jākļūst agresīvākām, sportiski nekaunīgākām, drošākām. Arī stabilākām," turpināja treneris.

"Piektdien pēdējā pārbaudes spēle dos arī pēdējās atbildes uz jautājumiem par sastāvu. Spēlējot bez piecām pamatsastāva dalībniecēm, citām spēlētājām būs iespēja uzņemties iniciatīvu. Komandas kodols jau ir skaidrs, bet dažas vietas vēl brīvas un katrai kandidātei ir gan plusi, gan mīnusi. Pēc šīs spēles pieņemsim galīgo lēmumu," atklāja Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!