Foto: FIBA Europe

Latvijas sieviešu basketbola izlase sestdien Prāgā pirmo reizi vēsturē izcīnīja ceļazīmi uz Pasaules kausu, Eiropas čempionāta pusfināla spēlē par 5.-8. vietu dramatiskā cīņā ar 68:67 (18:18, 19:24, 16:11, 15:14) pieveicot Itālijas valstsvienību.

Latvijas basketbolistes 2007. gadā Eiropas čempionātā izcīnīja ceturto vietu, tomēr tad netika sadalītas ceļazīmes uz pasaules čempionātu, kas tagad pārdēvēts par Pasaules kausu.

2018. gada Pasaules kauss notiks Spānijā nākamā gada 22.-30. septembrī, un turnīrā spēlēs tikai 16 labākās planētas komandas.

Tagad svētdien cīņā par Eiropas čempionāta piekto vietu Latvijas basketbolistes tiksies ar Turcijas un Slovākijas dueļa uzvarētājām.

Visa spēle ritēja sīvā cīņā. Lai gan itālietēm otrajā ceturtdaļā bija 11 punktu pārsvars, Latvija neļāva pretiniecēm to palielināt un starpību sadeldēja. Otrajā puslaikā praktiski visu laiku cīņa ritēja jau punkts punktā, bet mača liktenis izšķīrās dramatiski aizvadītajās pēdējās sekundēs.

25 sekundes pirms pamatlaika beigām Aija Putniņa ar diviem punktiem no groza apakšas panāca 66:65, bet Itālijas laba pēc brīža divus puntkus guva komandas līdere Cecīlija Zandalīsini. Nākamajā Latvijas uzbrukumā Zandalīsini saņēma nesportisko piezīmi pret Aneti Šteinbergu, kura realizēja abus soda metienus. Mirkli vēlāk Šteinberga nerealizēja divus soda metienus, dodot Itālijai iespēju izglābties. Itālijas pēdējais uzbrukums nebija sekmīgs, bet atlēkušo bumbu izcīnīja Putniņa.

Latvijas izlases rindās puntkus guva sešas basketbolistes. Rezultatīvākās ar 15 punktiem bija Putniņa un Kristīne Vītola, 13 punktus guva Šteinberga, 11 - Baško-Melnbārde, deviņus - Kitija Laksa, bet piecus - Ieva Krastiņa.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!