Foto: AFP/Scanpix

Latvijas sieviešu basketbola izlase ceturtdien, 22. jūnijā, Prāgā piedzīvoja zaudējumu Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, ar 47:67 piekāpjoties Rio olimpisko spēļu vicečempionei un turnīra vienai no favorītēm Spānijai.

Līdz ar to Latvijas izlase nespēja atkārtot 2007. gada panākumu, kad vienīgo reizi vēsturē valstsvienība spēlēja pusfinālā. Tagad sestdien "mazajā pusfinālā" cīņā par 5.-8. vietu Latvija tiksies ar Itāliju. Šī pāra uzvarētājas sev nodrošinās arī iekļūšanu 2018. gada Pasaules kausa izcīņā, kas notiks Spānijā.

Līdzīgi aizritēja pirmās minūtes, kad Latvija sekmīgi darbojās aizsardzībā, tomēr turpinājumā spānietēm izdevās uzspiest ātru basketbolu un ātri tika iegūts liels pārsvars. Turpmākais mačs atkal ritēja ar lēnu un līdzīgu basketbolu, bet salauzt cīņu latvietēm tā arī vairs neizdevās.

Aizvadītajā mačā Latvijas izlasē rezultatīvākās ar 15 punktiem bija Kristīne Vītola un Aija Putniņa, bet 11 punktus sameta Anete Šteinberga, kurai bija arī desmit bumbas zem groziem, tomēr tika realizēti vien trīs no 13 metieniem no spēles.

Kopā Latvijai punktus guva vien piecas basketbolistes, laukumā atkal neizejot traumētajai Elīnai Babkinai. Spānijas izlasē 20 punktus iemeta Alba Torrensa, kura arī savāca deviņas bumbas zem groziem, bet 16 - Marta Šargaja.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!