Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
„MasterCard” Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijā sestdien divu Latvijas komandu duelī uzvarēja BK „Ventspils”, ar 93:89 (14:19, 25:16, 27:23, 27:31) pārspējot „VEF Rīga” un saglabājot līderpozīciju kopvērtējumā.

Spēles sākumā ar piecu punktu pārsvaru vadībā izvirzījās vefieši – 19:14, taču otrajā ceturtdaļā mājinieki minūtes laikā izlīdzināja rezultātu un, pateicoties Ingusa Bankviča realizētajiem trīspunktu metieniem, puslaiku pabeidza savā labā – 39:35.

Trešajā ceturtdaļā ar Sauļusa Kuzminska aizsardzībā un Rašada Andersona pūlēm uzbrukumā BK „Ventspils” vēl vairāk palielināja savu pārsvaru, taču ceturtdaļas beigās ventspilnieku spēles ritms nedaudz pajuka, tomēr šo spēles posmu ventspilnieki noslēdza jau ar astoņu punktu pārsvaru – 66:58.

Taču vefieši pēdējā ceturtdaļā nodemonstrēja raksturu, divas minūtes pirms spēles beigām samazinot mājinieku pārsvaru līdz trim punktiem, bet astoņas sekundes pirms spēles beigām ventspilnieku pārsvars bija tikai divi punkti – 91:89. Taču ventspilnieki spēles beigās veiksmīgi izmantoja pretinieku pārkāpumu – Rašads Andersons realizēja abus soda metienus - , un svinēja uzvaru ar četru punktu pārsvaru - 93:89.

Rezultatīvākais BK „Ventspils” komandā bija Rašads Andersons ar 19 punktiem, „VEF Rīga” labā visvairāk punktu guva Kaspars Bērziņš – 20.

BK „Ventspils” elites divīzijas kopvērtējumā ar deviņām uzvarām 11 spēlēs ir pārliecinoši līderi – otrajā vietā esošajiem „Rūdupis” ir septiņas uzvaras. „VEF Rīga”, kas aizvadījuši par vienu spēli mazāk, ir guvuši astoņas uzvaras un kopvērtējumā ir trešie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!