Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas otrā basketbola izlase pirmajā pārbaudes spēlē Ķīnā ar rezultātu 51:66 piekāpās Ķīnas otrajai valstsvienībai, kas speciāli savākta, lai startētu nākamajās vasaras olimpiskajās spēlēs 2016. gadā, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Kristers Zeidads, deviņus punktus pievienoja Māris Ziediņš, septiņi punkti Pāvela Paštušeņas kontā, bet pa pieciem punktiem sameta Žanis Peiners un Kaspars Vecvagars.

"Spēlēja līdzīgas komandas. Ķīnieši izmantoja auguma pārsvaru. Deviņiem spēlētājiem augums bija virs 2.03m," pēc spēles teica Latvijas izlases galvenais treneris Ainārs Bagatskis. "Tas, ka bijām pēc ceļa, iespaidoja spēles otro daļu. Bija situācijas, kura neizmantojām. Par turnīra nopietnību liecina tikko uzceltā jaunā basketbola zāle un uz spēli bija ieradies Jao Mins."

Atgādinām, ka no 18. līdz 28.maijam Latvijas otrā izlase valstsvienības galvenā trenera Bagatska vadībā piedalīsies triju pārbaudes turnīru seriālā Šanhajā, Vujangā un Vandžou. Latvijas komandas sastāvā iekļauti jaunatnes izlašu kandidāti, kā arī gados jauni spēlētāji no LBL klubiem un ASV augstskolām. Visus Latvijas komandas ceļa un dzīvošanas izdevumus sedz uzaicinātāji – Ķīnas Basketbola federācija.

Latvijas otrās basketbola izlases sastāvs dalībai pārbaudes turnīros Ķīnā: Žanis Peiners, Mārcis Vītols (abi - "Latvijas Universitāte"), Ingus Jakovičs, Toms Leiteris, Pāvels Pastušeņa (visi - "Liepājas Lauvas"), Kaspars Vecvagars ("KK Baltai, Lietuva), Edgars Štelmahers ("Rīga"/DSN), Oskars Virsis, Māris Ziediņš ( abi "Valmiera"), Edvards Bagatskis ("Floridas Gaisa akadēmija", ASV), Oto Ošenieks (Minesotas universitāte, ASV), Kristers Zeidaks (Misisipi Štata universitāte, ASV),

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!