Foto: FIBA
Latvijas U-16 izlases basketbolisti piektdien Serbijas pilsētā Novisadā izcīnīja uzvaru pret Nīderlandes vienaudžiem pirmajā spēlē Eiropas čempionātā.

Latvijas komanda pirmajā B apakšgrupas mačā ar 77:69 (17:17, 20:16, 24:17, 16:19) pārspēja nīderlandiešus.

Rezultatīvākie spēlētāji Latvijas komandā bija Rodijs Mačoha, kuram 19 punkti un 11 atlēkušās bumbas, kā arī Toms Skuja, kura kontā 13 punkti. Vēl katrs pa 11 punktiem guva Kārlis Kaugurs un Kārlis Daga-Krūmiņš.

B apakšgrupas turnīrā latvieši vēl sestdien cīnīsies ar Serbijas vienaudžiem, bet svētdien mērosies spēkiem ar Spānijas izlasi. Savukārt pēc tam astotdaļfinālā šīs grupas komandas tiksies ar A apakšgrupas vienībām, kur spēlē Lietuva, Slovēnija, Melnkalne un Izraēla. Astotdaļfinālu uzvarētāji cīnīsies par 1.-8., bet zaudētāji par 9.-16.vietu.

Latvijas izlasē iekļauti Gulbenes, Liepājas, kā arī astoņu Rīgas sporta skolu sagatavotie spēlētāji. Komandas potenciālie līderi ir ārējās līnijas spēlētāji Toms Skuja, Toms Liepiņš, Kārlis Daga-Krūmiņš un Ričards Daniels Vanags, kā arī spēka uzbrucēji Rodijs Mačoha un Krišs Helmanis, kuri rādīja stabilāko sniegumu pārbaudes spēlēs

Latvijas kadetu labākais sasniegums šajā vecuma grupā ir 2014. gadā izcīnītās sudraba medaļas.

Eiropas čempionāta trīs vājākās komandas zaudēs vietu A divīzijā.

Latvijas U-16 puišu basketbola izlase:

Toms Skuja ("Rīga/Rīdzene"), Kārlis Daga-Krūmiņš ("Ķeizars/VEF Rīga"), Kārlis Kaugars (BJBS "Rīga"), Toms Liepiņš ("VEF skola"), Noa Viljamsons, Ričards Daniels Vanags (abi - "Rīga/A.Kraukļa BS"), Raimonds Čudars ("Rīga/Jugla"), Kristofers Vasiļevskis, Kristians Feierbergs, Krišs Helmanis (visi - "Rīga/DSN" ), Kristians Šulcs ("Gulbene"), Rodijs Mačoha ("Liepāja", Fuenlavradas "Montakit" (Spānija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!