Foto: LETA

Latvijas U-16 basketbola izlases galvenais treneris Ainārs Čukste pēc meiteņu pārliecinošās uzvaras Eiropas čempionātā pār Turciju (51:26) izteicis cerību, ka šis panākums spēlētājas iedvesmos un turpinājumā spēle vēl vairāk uzlabosies.

"Tikai 26 ielaistie punkti liecina par mūsu aizsardzības kvalitāti. Ja vēl varētu trāpīt... Divpunktnieki 17 no41, trīspunktnieki 3 no30, sodi 8 no 16 – ir kur pielikt. Pagaidām patīkamākais ir tas, ka mūs slavē par prasmīgo bumbas kontroli. Ceru, ka šī uzvara vairos meiteņu pārliecību un visas metīs droši tikpat droši, cik māsas Strautmanes," saka treneris.

Māsas Digna un Paula Strautmanes šai mačā pa abām guva 36 punktus.

"Turcijas komanda uzbrukumā spēlē ļoti agresīvi, taču haotiski, cenšoties par katru cenu spiesties tuvāk grozam. Komplektācija to ļauj, jo augumos turcieties ir pat garākas par Krievijas basketbolistēm," stāsta treneris. "To ņēmām vērā – "aiztaisījām" groza apakšu, neļāvām viņām spēlēt "pick'n'roll". Tas pretinieces apmulsināja. Redzot, ka tradicionālie ieroči nestrādā, citus viņas nemeklēja vai nevarēja atrast, stūrgalvīgi turoties pie savas taktikas un skrienot ar pieri mūrī. Turklāt, par spīti viņu garajiem augumiem, savācām par 20 atlēkušajām bumbām vairāk (60-41)."

Ar divām uzvarām trīs spēlēs Latvijas kadetes ir iekļuvušas turnīra nākamajā kārtā, kur mūsējo pretinieces būs horvātietes, spānietes un grieķietes.

"Šī uzvara mums palielina izredzes iekļūt labāko astoņniekā, taču otrajā posmā cīņas būs grūtas, jo labāko komandu līmenis ir ļoti augsts, pat pārsteidzoši augsts," norāda Čukste. "Spānijas un Horvātijas izlases pēc komplektācijas un spēles kvalitātes pieskaitāmas šī čempionāta galvenajām favorītēm. Grieķijas komanda izskatās mazliet vājāka, cīņā ar to mums vismaz nebūs jāsaskaras ar fizisko pārspēku. Tiesneši ļauj spēlēt diezgan agresīvi, bet šoreiz mēs tam esam gatavi."

"Labi, ka svētdien atpūtas diena – Digna (Strautmane) spēles vidū pastiepa potīti, Laura (Grabe) pēc sitiena pa galvu nespēlēja pēdējās minūtes. Atpūtīsimies, ārstēsimies un gatavosimies cīņai ar horvātietēm," sola treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!