Foto: F64

Latvijas U-16 puišu izlase no 28.janvāra līdz 5.februārim Turcijas pilsētā Sakaraijā piedalīsies starptautiskā kadetu izlašu turnīrā – „Turk Telekom” kausa izcīņā, vēsta Latvijas Basketbola savienības (LBS) oficiālā mājaslapa internetā.

Turnīrā piedalīsies 12 komandas, no kurām deviņas nākamvasar spēlēs Eiropas U-16 čempionāta A līgas turnīrā Latvijā un Lietuvā.

Latvijas U-16 izlases ielozēta A grupā un pirmajā posmā spēļu secībā cīnīsies ar Polijas, Ēģiptes, Turcijas, Serbijas un Slovēnijas komandām.

B grupā spēlēs Bulgārija, Francija, Krievija, Melnkalne, Ukraina un Vācija.

Otrajā posmā grupu pirmās četras komandas sacentīsies ceturtdaļfinālā, pusfinālā un finālspēlē, bet katra sešnieka divas pēdējās vienības cīnīsies par 9.-12.vietu.

Latvijas kadetu izlases treneri Gints Fogels un Ziedonis Jansons izlases kandidātus kopā pulcēs dažas dienas pirms Turcijas turnīra.

Gatavojoties vasarā Latvijā paredzētajam Eiropas U-16 čempionātam, Latvijas kadeti jau spēlējuši pārbaudes turnīrā Minskā (uzvaras pār Ukrainu un Baltkrieviju, zaudējums Lietuvai - 2.vieta) un Baltijas jūras kausa izcīņā Tallinā (uzvaras pār Somiju un Igauniju, zaudējums Zviedrijai - 1.vieta).

Eiropas U16 čmpionātā latvieši ielozēti vienā grupā ar Krievijas, Spānijas un Ukrainas komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!