Foto: F64

Latvijas U-18 puišu izlases galvenais treneris Ventspilī, Liepājā un Rīgā gaidāmajā Eiropas čempionātā būs Artūrs Visockis-Rubenis, informēja Latvijas Basketbola savienība.

32 gadus vecais Visockis-Rubenis par treneri sāka strādāt 2008. gadā BJBS "Rīga/Pārdaugava", bet kopš 2008. gada rīko vasaras nometni jauniešiem "3 punkti". Strādājis par galvenais treneri LBL komandās "Latvijas Universitāte" (2011.-2016.; labākais sasniegums – 4. vieta 2012. gadā) un BK "Ogre" (kopš 2016. gada rudens). 2014. gadā vadīja Latvijas U-14 izlasi, 2016. gadā – Latvija U-16 izlasi, bet no 2015. līdz 2017. gadam darbojas Latvijas sieviešu valstsvienības treneru korpusā. Tāpat kopš 2017. gada Visockis-Rubenis ir asistents vīriešu valstsvienībā.

Izskanējusi informācija, ka uz šo amatu kandidēja arī Artūrs Štālbergs, Raimonds Feldmanis un Uvis Helmanis.

"Uz U-18 izlases galvenā trenera amatu bija pieteikti vairāki cienījami kandidāti, un lēmums tika pieņemts pēc ilgām diskusijām gan Treneru komisijā, gan valdē," skaidroja Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins. "Par labu Artūra Visocka-Rubeņa kandidatūrai runāja viņa iepriekšējā pieredze darbā ar šī vecuma spēlētājiem gan U-14, gan U-16 izlasēs, labi iepazīstot kandidātus, izveidojot interesantu komandas modeli un spēlētāju attīstību veicinošu mikroklimatu. 2016. gadā sezonas garumā komandai bija pārliecinoši pozitīva bilance starptautiskajās spēlēs (18 uzvaras, 8 zaudējumi). Uzkrāta pieredze, izdarīti secinājumi par iemesliem, kas neļāva sasniegt labāku sportisko rezultātu Eiropas U-16 čempionātā."

"Trenera Visocka-Rubeņa profesionālās īpašības augstu novērtējuši valstsvienību galvenie treneri, iesaistot viņu savu palīgu brigādēs. Šis apstāklis bija pamats bažām par iespējām savienot pienākumus, taču realitātē problemātiskas ir tikai dažas dienas jūnija beigās, kad pārklājas vīriešu valstsvienības spēles un U-18 izlases sagatavošanās posma sākums. Citu pienākumu no 1. jūnija līdz Eiropas U-18 čempionāta beigām viņam nav. Pats Visockis-Rubenis apstiprinājis, ka darbs U-18 izlasē šajā vasarā būs viņa absolūtā prioritāte," turpināja Voins.

"Pats Visockis-Rubenis pauda vēlmi veidot spēcīgu treneru komandu, tajā iesaistot arī kādu no "konkurentiem". Arī manuprāt spēku apvienošana būtu lietderīga, apzinoties lielo atbildību, kas gulsies uz komandu Eiropas čempionātā savās mājās. Bet palīgu izraudzīšana, protams, ir galvenā trenera kompetencē," viņš stāstīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!