Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase Portugāles pilsētā Matusinju Eiropas čempionāta grupu turnīra pēdējā spēlē ar rezultātu 67:72 pagarinājumā zaudēja mājiniecēm portugālietēm.

Latvijas valstsvienība B grupas turnīru noslēdza trešajā vietā, un astotdaļfinālā spēlēs ar A grupas otro labāko komandu Poliju.

Latvijas izlasē spēlē pret Portugāli 20 punktus guva Digna Strautmane, 11 punkti un desmit bumbas atlēkušās bumbas Paulas Strautmanes kontā, bet deviņus punktus iemeta Dinija Pāvelsone.

"Salīdzinot ar iepriekšējo spēli pret Itālijas izlasi, šoreiz darbībās bija vairāk pārliecības un pašatdeves. Daudz enerģijas komandai deva "soliņš". Iesaistīju visas spēlētājas, katrai dodot iespēju palīdzēt komandai," pēc mača teica valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips. "Otrajā puslaikā pietrūka stabilitātes uzbrukumā, tāpēc divreiz nācās atspēlēties no septiņu un pat 10 punktu deficīta. Izdevās, bija iespēja pamatlaika izskaņā izraut uzvaru, ko šoreiz neizmantojām."

"Bija vairāki aspekti, kuros neizdevās izpildīt spēles plānu. Nepietiekami bieži garās spēlētājas saņēma bumbu postā. Kad izdevās piespēles, bija arī vēlamais rezultāts. Nenospēlējām pietiekami akurāti – bija virkne bērnišķīgu kļūdu, pēc kurām portugālietes guva vieglos punktus. 22 reizes ļāvām pretiniecēm izcīnīt bumbu pie mūsu groza un veidot atkātotus uzbrukumus. Te pie vainas vairāk bija mazās spēlētājas, kuras ļāva agresīvajām portugāļu ārējās līnijas spēlētājām sevi apsteigt un "apzagt". Spēles epizodes netiek nospēlētas līdz galam – no šī grēka jātiek vaļā. Bija arī vairākas epizodes, kad nepietekami cieši aizsardzībā tika nospēlēts pret Portugāles komandas līderi Gonsalvešu (32 punkti)," turpināja treneris.

Nerips uzskata, ka no turnīra stratēģijas viedokļa zaudējums nav ļoti sāpīgs, jo starp Polijas un Beļģijas komandām, kas varēja nākt mums pretī astotdaļfināla, spēles klases ziņā lielas starpības nav. "Atšķirība tikai tā, ka ar Polijas vienību pirms divām nedēļām aizvadījām trīs pārbaudes spēles. Toreiz divreiz uzvarējām, bet šī bilance tagad jāaizmirst. Te, Matusinju, polietes spēlē labāk nekā Rīgā taču arī mūsu spēles kvalitāte ir augstāka. Izšķiroša nozīme būs noskaņojumam. Uzvarēs komanda, kas spēs mazāk kļūdīties – samazinās tehnisko brāķi un pratīs pieņemt pareizos lēmumus, lai izmantotu pretinieku vājās vietas," uzsvēra Nerips.

Grupu turnīru Latvijas basketbolistes noslēdza ar vienu uzvaru trīs spēlēs. Astotdaļfinālu Latvijas basketbolistes aizvadīs trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!