Foto: LETA
Gatavojoties sava vecuma Eiropas čempionātam, uzvaru priekšpēdējā pārbaudes spēlē piektdien izcīnīja Latvijas U-20 meiteņu basketbola izlase, kas ar rezultātu 61:45 (17:13, 12:7, 16:14, 16:11) pārspēja Poliju.

Ar 16 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām Latvijas izlases rindās rezultatīvākā bija Digna Strautmane, 12 punkti Dinijai Sandai Pāvelsonei, deviņi punkti un trīs bloķēti metieni Annai Rēzijai Dreimanei, bet ar astoņiem punktiem atzīmējās Laura Natālija Grabe.

Abas komandas savā starpā spēkosies arī sestdien, maču aizavdot "Elektrum" Olimpiskajā centrā.

Kā vēstīts, ceturtdien latvietes polietēm cieta zaudējumu ar rezultātu 54:64.

Pirms šiem mačiem Latvijas U-20 izlasei pievienojušās Dreimane un Paula Strautmane, kuras atgriezušās no Eiropas čempionāta pieaugušajiem, kurā Latvijas valstsvienība izcīnīja sesto vietu un ieguva ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru. Tiesa, Dreimane un P. Strautmane turnīra laikā laukumā pavadīja attiecīgi vienu un deviņas minūtes.

Tāpat U-20 valstsvienībai pievienojies galvenais treneris Aigars Nerips, kurš bija Mārtiņa Zībarta palīgs kontinenta meistarsacīkstēs.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļā latvietes ar 67:53 un 55:46 pārspēja Baltkrievijas vienaudzes.

Eiropas U-20 čempionāts sāksies 8.jūlijā, Latvijas izlasei sacenšoties vienā grupā ar mājinieci Portugāli, Lietuvu un Itāliju.

Iepriekšējos divos gados U-20 sieviešu basketbola izlase Neripa vadībā izcīnīja attiecīgi 12. un septīto vietu, bet komandas labākais rezultāts ir bronzas medaļas 2005., 2009. un 2010. gada kontinenta meistarsacīkstēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!