Foto: F64
Latvijas U-20 meiteņu basketbola izlase Ungārijā notiekošā Eiropas čempionāta turnīra par vietas saglabāšanu A divīzijā priekšpēdējā spēlē sestdien ar rezultātu 53:51 (10:7, 5:16, 21:11, 17:17) uzvarēja Portugāles vienaudzes.

Tomēr Latvijas izlase jau pirms šī mača bija zaudējusi vietu A divīzijā, jo pirmajā G apakšgrupas piektās kārtas spēlē sestdien Itālija ar 69:58 pieveica Lielbritāniju.

Aizvadītajā cīņā Latvijas izlasē rezultatīvākā ar 14 gūtajiem punktiem bija Krista Brīdiņa, kura izcīnīja arī deviņas atlēkušās bumbas, bet 13 punktus iekrāja Dita Rozenberga.

Eiropas čempionāta pēdējā spēlē Latvijas jaunās basketbolistes svētdien tiksies ar Itāliju.

Kā ziņots, atpalicēju grupas pirmajā aplī Latvijas izlase ar 77:56 pārliecinoši pieveica Lielbritāniju, pēc tam ar 57:60 pagarinājumā zaudēja Portugālei, bet trešajā spēlē ar 56:61 piekāpās Itālijas jaunajām basketbolistēm.

Savukārt otrā apļa pirmajā mačā Latvija piektdien ar 72:61 pieveica Lielbritāniju, bet nelabvēlīgi noslēdzās otrā cīņa, kurā Itālija ar 56:52 pārspēja Portugāli.

Pēc piecām kārtām G grupā piecas uzvaras ir Itālijai, trīs panākumi ir Latvijai, Portugāles izlase tikusi pie divām uzvarām, bet Lielbritānijas izlase sacenšas bez uzvarām.

Itālijas basketbolistes sev jau ir garantējušas uzvaru atpalicēju grupā, bet Latvijai, Portugālei un Lielbritānijai nāksies atstāt A divīziju.

Jau vēstīts, ka Eiropas čempionāta pirmajā posmā Latvijas izlase startēja A apakšgrupā, kur ar 66:71 piekāpās Lietuvai, ar 67:64 pārspēja Baltkrieviju un ar 43:57 zaudēja pagājušā gada Eiropas U-20 čempionātā uzvarējušajai Spānijas izlasei. Neskatoties uz vienu uzvaru trīs mačos, Latvijas izlase grupā ieņēma pēdējo, ceturto, vietu.

Latvijas U-20 jauniešu izlases galvenais treneris ir Ainārs Čukste, kurš iepriekš šosezon arī vadīja Latvijas U-18 junioru basketbolistes, kuras palika devītajā vietā Eiropas čempionāta B divīzijā.

Pirms Eiropas čempionāta Latvijas U-20 basketbolistes aizvadīja piecas pārbaudes spēles - jūnija pirmajā pusē divreiz piekāpās Igaunijas sieviešu valstsvienībai, jūlija vidū divreiz tikās ar Krievijas vienaudzēm, spējot izcīnīt arī vienu uzvaru, bet vēl pēc nedēļas piekāpās Zviedrijas U-18 izlasei.

Pagājušajā gadā Latvijas U-20 izlase Eiropas čempionātā ieņēma 12.vietu, bet pirms tam 2009. un 2010.gadā Latvijas U-20 basketbolistes izcīnīja trešo vietu.

Zīmīgi, ka 1992.gadā dzimušās basketbolistes no Eiropas čempionāta A divīzijā izkritušas visās vecuma grupās - 2008.gadā Latvijas U-16 izlase ieņēma 15.vietu, bet 2010.gadā U-18 izlase palika A divīzijas pēdējā, 16.vietā.

Šogad Eiropas čempionāta B divīzijā spēlēja Latvijas U-18 un U-16 meiteņu izlases. Kadetēm pēc pāris gadu pārtraukuma izdevās atgriezties A divīzijā, bet nākamajā gadā B divīzijā atkal spēkosies divas Latvijas valstsvienības.

Latvijas U-20 izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Guna Lagzdiņa, Sigita Džarcāne, Sabīne Dukāte, Krista Brīdiņa, Ance Aizsila, Rūta Veidere, Dita Rozenberga, Paula Tomsone, Asnāte Fomina, Paula Langina, Renāte Reine, Ilze Jākobsone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!