Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase trešdien Eiropas čempionāta A divīzijas mačā ar rezultātu 75:64 (20:14, 24:22, 16:16, 15:12) pārspēja Zviedriju, saglabājot vietu elitē arī nākamajā gadā.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 28 punktiem bija Rolands Šmits, bet pa 12 punktiem sameta Dāvis Geks un Anžejs Pasečņiks, kura kontā arī septiņas atlekušās bumbas. Astoņi punkti Roberta Krastiņa kontā.

Mača sākums abu komandu izpildījumā bija līdzīgs, bet pie rezultāta 8:8 Latvijas basketbolisti veica izrāvienu un pirmo ceturtdaļu noslēdza ar sešu punktu pārsvaru (20:14). Otrajā ceturtdaļā Latvijas izlase turējās pāris punktu vadībā, bet tad zviedri pietuvojās līdz 31:33, taču latvieši pretiniekus priekšā nepalaida, puslaika beigās atkal palielinot pārsvaru – 44:36.

Otrā puslaika sākumā Latvijas izlase pretiniekiem neļāva būtiski apdraudēt vadību mačā. Latvieši vairākas reizes ieguva desmit punktu pārsvaru, taču Zviedrijas basketbolistiem izdevās atkal nedaudz deficītu samazināt. Pēc trim trešdaļām rezultāts bija 60:52 Latvijas labā.

Noslēdzošās ceturtdaļas sākumā Latvija atkal ieguva desmit punktu pārsvaru, bet tad Zviedrija sāka samazināt rezultāta deficītu, un pusotru minūti līdz pamatlaika beigām rezultāts bija 66:64 Latvijas labā. Līdz ar to mača pēdējās minūtes aizritēja saspringtā cīņā. Šmits ar bumbas triecienu grozā no augšas palielināja Latvijas pārsvaru līdz četriem punktiem, bet tad Roberts Krastiņš iemeta vienu no diviem soda metieniem. Pēcāk arī Šmits stājās uz soda metienu līnijas, realizējot abus metienus un panākot 71:64. Latvijas basketbolisti noslēgumā var soda metieniem vēl vairāk palielināja pārsvaru un izcīnīja svarīgu uzvaru.

Līdz ar to Latvijas izlase šo Eiropas čempionātu turpinās ar cīņām par 13. līdz 16.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!