Foto: facebook.com/bkogre

"Ogres" komanda trešdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla pirmajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 94:79 (30:12, 22:13, 19:25, 23:29) pārspēja "Valka"/"Valga" vienību.

Sērijā līdz trim uzvarām ogrēnieši izvirzījušies vadībā ar 1-0.

Robežpilsētu komandas basketbolisti spēles pirmajās piecās minūtēs guva tikai trīs punktus, kas laukuma saimniekiem ļāva iekrāt drošu pārsvaru. Pirmo puslaiku "Ogres" komanda noslēdza ar 27 punktu pārsvaru (52:25), bet trešajā ceturtdaļā komandas šķīra jau 30 punkti.

Tiesa, viesi pakāpeniski atspēlējās un ceturtās ceturtdaļas pirmajā pusē iemeta vairākus tālmetienus, piecarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Edgaram Lasenbergam panākot vairs tikai sešu punktu deficītu (69:57). Ātri vien otrā laukuma galā ar trejaci atbildēja Rinalds Sirsniņš, bet nedaudz vēlāk pēc Jāņa Pozņaka metiena mājinieku pārsvars atkal pārsniedza desmit punktus. Ceturtdaļas otrajā pusē ogrēnieši noturēja vadību un svinēja uzvaru ar rezultātu 94:79.

Ogres komandā rezultatīvākais ar 28 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Pozņaks, 18 punktus guva Gints Antrops, bet ar 13 punktiem izcēlās Jānis Antrops. Produktīvi spēlēja arī Sirsniņš, kurš guva deviņus punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un veica septiņas rezultatīvas piespēles.

Viesiem 25 punktus guva Lasenbergs, 15 punktus sameta Toms Leimanis, bet ar 12 punktiem atzīmējās Māris Ziediņš.

"Ogre" izslēgšanas spēlēs iekļuvusi pirmo reizi, bet "Valka"/"Valga" šis ir otrais mēģinājums LBL "play-off" cīņās. Vienīgo reizi, spēlējot izslēgšanas turnīrā "Valka"/"Valga" izstājās pirmajā kārtā. Tas nozīmē, ka kāda no šī dueļa uzvarētājām jebkurā gadījumā pirmo reizi vēsturē kļūs par pusfināla dalībnieci.

LBL pamatturnīra divas labākās komandas - "Ventspils" un "VEF Rīga" nodrošināja automātisku dalību pusfinālā, savukārt trešās līdz sestās vietas ieguvējas tiksies ceturtdaļfinālā. Bez "Ogres" un LU dueļa notiks arī "Jūrmalas" un "Latvijas Universitāte" komandu divcīņa.

Ceturtajā vietā LBL regulāro sezonu noslēgusī "Ogre" sēriju līdz trīs uzvarām iesāks savās mājās, bet nākamais mačs Valgā tiks aizvadīts svētdien. Sērijas trešā cīņa Ogrē risināsies 2.maijā, bet, ja būs nepieciešams ceturtā un piektā spēle, tās notiks attiecīgi 4. maijā un 6.maijā.

Regulārajā sezonā abos savstarpējos mačos uzvaras svinēja ogrēnieši, kas savā laukumā bija pārāki ar 65:61, bet viesos uzvarēja ar 78:63.

Jau ziņots, ka citā LBL ceturtdaļfināla pārī spēkiem mērosies "Jūrmala" un "Latvijas Universitāte". Šīs komandas pirmo spēli aizvadīs sestdien.

LBL regulāro sezonu pirmajā vietā noslēdza "Ventspils", kas 29 mačos guva 26 uzvaras, savukārt ar 19 panākumiem 23 dueļos sekoja "VEF Rīga". Tikmēr "Jūrmalai" bija 21 uzvara 29 cīņās, bet 20 panākumus guva "Ogre".

Piektajā vietā ar sešām uzvarām 16 mačos regulārajā čempionātā palika "Valka"/"Valga", kam ar astoņiem panākumiem 29 cīņās sekoja LU. Savukārt ar tikpat uzvarām septītajā pozīcijā ierindojās "Betsafe"/"Liepāja".

Tikmēr astotā ar astoņām uzvarām 29 mačos bija "Jēkabpils", bet turnīra tabulu noslēdza "Valmiera"/ORDO, kas sakrāja četras uzvaras 29 dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēja trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Iepriekšējā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!