Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) klubs "Valmiera" panācis vienošanos ar uzbrucēju Agni Čavaru, kuram tā ir atgriešanās Valmierā, jo iepriekš jau trīs sezonas viņš ir pārstāvējis šo klubu.

Kā vēsta "Valmieras" preses dienests, tad Čavars jau ir uzsācis kopīgu treniņu procesu ar pārējiem komandas biedriem, kas nozīmē, ka "Valmiera" sastāvā viņš varētu debitēt trešdien, kad LBL spēlē Vidzemes Olimpiskajā centrā būs jātiekas ar biznesa augstskolas "Turība" komandu.

Šo sezonu Čavars sāka Zviedrijas klubā Sodertaljē "Kings" sastāvā, un spēlēja FIBA Izaicinājuma kausā. Turpinājumā viņš pievienojās Stokholmas "Eagles", bet tā regulāro sezonu noslēdza 10.vietā un izlēgšanas spēles neiekļuva. Iepriekš Čavars karjeras laikā spēlējis Vācijā (Pro A klubos "Mitteldeutscher BC" un "Gloria Giants") un Latvijā ("Barons", "Valmiera" un "ASK Rīga").

"Ir liels prieks, ka līdz transfēru loga noslēgumam izdevās piesaistīt komandai vēl vienu vidzemnieku un Valmierā ļoti labi pazīstamu basketbolistu Agņa Čavara personā, kas īpaši būtiski ir šobrīd, kad traumas dēļ no rotācijas izkrita Artjoms Butjankovs," par komandas pastiprinājumu teica "Valmiera" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš. "Agnis pagājušajā piektdienā nospēlēja pēdējo spēli Stokholmas komandas sastāvā un jau svētdienas pēcpusdienā ieradās Valmierā. Līdz ar to komandas komplektāciju varam nosaukt par pabeigtu."

Bez Butjankova savainojumu ārstē arī vēl viens garā gala spēlētājs Pāvels Veselovs, un abiem savainotajiem rehabilitācijas process noris pēc plāna. "Gan Pāvela, gan Artjoma atgriešanās laukumā ir paredzēta marta beigās – aprīļa sākuma un līdz izslēgšanas spēlēm gan vienam, gan otram vajadzētu būt atguvušam "spēles sajūtu"," teica kluba ģenerālmenedžeris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!