Foto: LETA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) saistībā ar publiskajā telpā izskanējušajiem pārmetumiem sasaukusi ārkārtas valdes sēdi, informē LBS.

Ārkārtas sēde notiks trešdien, 14. martā.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas bijušais Latvijas basketbola izlašu direktors Māris Jučmanis vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), vainojot LBS ar tās ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu priekšgalā šantāžā un mēģinājumos izspiest Ministru kabineta piešķirto prēmiju par izciliem sasniegumiem sportā.

Šneps apgalvojumus par prēmijas izspiešanu nodēvēja par meliem. Viņš skaidro, ka Jučmanis, beidzot darbu, ir atstājis finansiālas saistības, kuras negrib nokārtot. Savukārt LBS prezidents Valdis Voins sarunā piektdienas rītā norādīja, ka par Jučmaņa vēršanos KNAB uzzinājis no plašsaziņas līdzekļiem, bet jautājumu par prēmijas izspiešanu viņš nevēlējās komentēt.

Tagad LBS paziņojusi par ārkārtas valdes sēdes sasaukšanu.

"Latvijas Basketbola savienības rīcībā nav oficiālas informācijas par KNAB uzsāktu pārbaudi par LBS vai kādas LBS amatpersonas rīcību. Saistībā ar publiskajā telpā izskanējušajiem pārmetumiem esmu sasaucis LBS valdes ārkārtas sēdi, kas notiks trešdien 14. martā. Tajā uzklausīsim ģenerālsekretāra un finanšu direktora ziņojumus, kā arī lemsim par turpmāko rīcību," LBS citē Voinu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) preses pārstāve Laura Dūša portālam "Delfi" pastāstīja, ka KNAB savas kompetences ietvaros, izvērtējot informāciju par Latvijas basketbola Savienības vadības rīcību saistībā ar prēmiju izmaksu, konstatēja faktus, kuru izvērtēšana ir piekritīga Valsts policijai. KNAB nosūtījis informāciju pēc piekritības izvērtēšanai Valsts policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!