Foto: F64

Latvijas Basketbola savienības (LBS) Valde un Treneru komisija atbalsta Ainara Bagatska palikšanu valstsvienības galvenā trenera amatā, vēsta LBS.

Kā zināms, Bagatskim pēc aizvadītā Eiropas čempionāta noslēdzās līgums ar LBS. Viņš šobrīd vada Ukrainas komandu Kijevas "Budiveļņik".

"Latvijas Basketbola savienības Treneru komisija un valde principiāli atbalstījušas Ainara Bagatska palikšanu vīriešu valstsvienības galvenā trenera postenī, taču līgums vēl nav noslēgts. Respektējam trenera pienākumus klubā, turpinās sarunas par sadarbības noteikumiem. Treneru štābā darbu noteikti turpinās Artūrs Štālbergs, kurš iepriekšējās divas sezonas bija viens no Bagatska asistentiem," portālam "basket.lv" sacīja nacionālo izlašu direktors Māris Jučmanis.

Ainars Bagatskis vadījis vīriešu valstsvienību divos Eiropas čempionātos. 2011.gadā Latvijas komandas kvalifikācijas turnīrā uzvarēja trijās spēlēs no astoņām, bet finālturnīrā piedzīvoja piecus zaudējumus. 2013.gada čempionāta kvalifikācijā Latvijas komanda izcīnīja piecas uzvaras astoņās spēlēs, finālturnīrā sasniedza bilanci 4-4 un noslēguma tabulā ierindojās 11.vietā.

"Turpinās arī sieviešu valstsvienības vadītāja izraudzīšanās process. Trenera komisija lūgusi divus galvenos kandidātus – Aigaru Neripu un Ainaru Zvirgzdiņu – rakstiski sagatavot savu redzējumu par komandas attīstību nākamajos četros gados," turpināja Jučmanis. "Nākamajā Treneru komisijas sēdē paredzēts uzklausīt abus speciālistus un izstrādāt priekšlikumu LBS valdei."

Aigars Nerips vadījis sieviešu valstsvienību Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā 2012.gadā (5-3; 2.vieta grupā) un Eiropas čempionāta finālturnīrā 2013.gadā (0-3). Savukārt Ainars Zvirgzdiņš vadījis sieviešu valstsvienību Eiropas čempionātā 2007.gadā (6-3; 4.vieta) un 2009.gadā (5-4; 7.vieta), kā arī 2008.gada olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā (3-0) un Pekinas olimpiskajā turnīrā (1-4; 9.vieta).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!