Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālā ceturto gadu pēc kārtas svētdien iekļuva Klīvlendas "Cavaliers", kas Austrumu konferences finālsērijas izšķirošajā spēlē viesos 87:79 (18:26, 21:17, 20:13, 28:23) pieveica Bostonas "Celtics".

Sērijā "Cavaliers" uzvarēja ar 4-3 un tagad NBA finālā tiksies ar čempioni Goldensteitas "Warriors" vai Hjūstonas "Rockets". Arī šajā sērijā, kas ir Rietumu konferences fināls, pēc sešām spēlēm nav zināms uzvarētājs, bet izšķirošā septītā spēle notiks pirmdien. NBA finālsērija ceturtdien, 31. maijā, sāksies Hjūstonā vai "Warriors" mājvietā Oklendā.

Uzvarot septīto spēli, "Cavaliers" pārtrauca "Celtics" uzvarēto mājas spēļu sēriju. Bostonas komanda savu līdzjutēju priekšā bija uzvarējusi visas 10 spēles izslēgšanas turnīrā, bet vissvarīgākajā mačā nācās piedzīvot neveiksmi.

Par spēles galveno varoni kļuva "Cavaliers" līderis Lebrons Džeimss, kurš spēlēs NBA finālā astoto reizi pēc kārtas. 2012. un 2013. gadā kopā ar Maiami "Heat" un 2016. gadā ar "Cavaliers" "Karalis Džeimss" kļuva par NBA čempionu, turklāt visas šīs trīs reizes iegūstot arī finālsērijas vērtīgākā spēlētāja (MVP) balvu.

"Cavaliers" un "Celtics" izšķirošajā mačā galvenie notikumi risinājās spēles pēdējās minūtēs. Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām "Celtics" bija vadībā ar 72:71, bet tad abu komandu uzbrukumi burtiski apstājās. Vēl pusotru minūti pirms pamatlaika beigām "Cavaliers" bija vadībā ar 79:74, bet tad guva vēl piecus punktus pēc kārtas, apturot pretinieku uzbrukumus. Sākoties pēdējai minūtei, "Cavaliers" bija 10 punktu pārsvars, ko pretinieki nespēja atspēlēt.

Izšķirošajā mačā Džeimss guva 35 punktus, izcīnīja 15 atlēkušās bumbas un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles. Vēl uzvarētājiem 19 punktus guva Džefs Grīns. "Cavaliers" maču praktiski aizvadīja ar sākuma piecinieku, jo mačā vēl iesaistījās tikai trīs rezervisti, kuri kopā guva vien piecus punktus.

Tikai septiņus spēlētājus mačā izmantoja "Celtics", kuru rindās 24 punktus guva Džeisons Teitums un 17 punktus Els Horfords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!