Foto: AP/Scanpix

Leģendārais Lerijs Bērds atkāpies no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Indiānas "Pacers" prezidenta amata.

Informācija, ka 60 gadus vecais Bērds varētu atstāt šo amatu bija jau pagājušajā nedēļā, taču tagad tas noticis oficiāli. Tiesa, savulaik slavenais basketbolists neliegs "Pacers" klubam konsultatīvus padomus.

"Jūtu, ka ir īstais laiks aiziet. Tam nav nekāda sakara ar manu veselību. Man ir 60 gadi un vēlos darīt arī citas lietas, kas nav saistītas ar basketbolu. Turpināšu novērot basketbolistus un sniegt padomus. Es mīlu "Pacers" – jau kopš bērnības esmu iemīļojis šo klubu, tāpēc vēlos pateikties visiem par atbalstu," paziņojumā norādīja Bērds.

Sagaidāms, ka par Bērda aizvietotāju kļūs "Pacers" viceprezidents Kevins Pričards.

Bērds 2003. gadā, pārņemot "Pacers" vadības grožus, norādīja, ka komandai nepieciešams trīs gadu atjaunošanas plāns, pateicoties kuram tika uzlabots sniegums – 2011. gadā vienība iekļuva izslēgšanas turnīrā pirmo reizi kopš 2006. gada sezonas, turklāt šo gadu gaitā tā izveidojusies kā stabila pēcsezonas dalībniece.

Tiesa, pēdējos trīs gados "Pacers" sniegums ir piedzīvojis nelielu lejupslīdi, jo 2015. gadā izslēgšanas turnīrā neizdevās iekļūt, kamēr pēdējās divās sezonās ciesta neveiksme pirmajā kārtā.

Bērds ir pirmais, kurš saņēmis trīs NBA titulus – gada labākais kluba vadītājs, gada treneris un vērtīgākais spēlētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!