Foto: F64
Latvijas basketbola kluba "Ventspils" prezidents Aivars Lembergs pieļauj, ka decembrī varētu notikt arī komandas galvenā trenera maiņa.

Trešdien intervijā LTV pirms FIB Eiropas Izaicinājuma kausa spēles starp "Ventspili" un Vācijas klubu "Deutsche Bank Skyliners" Lembergs kritizēja ventspilnieku rādīto sniegumu un pieļāva izmaiņas komandā.

"Ņemot vērā iespējas un uzdevumu, neesmu apmierināts ar komandas komplektāciju.. Skaidrs, ka būs izmaiņas, skatīsimies. Fiziskā sagatavotība ir pa švaku. Ja nav fiziskās formas, tad nevar nospēlēt kā vajag," teica Lembergs.

"Ja nozīmīgākajās spēlēs neparādīs kolektīvu spēli un nebūs rezultāta, mainīsim treneri. Līdz decembra vidum ir sevi jāpierāda," strikti teica Lembergs.

Lembergs arī norādīja, ka komandas galvenajam trenerim Aļģirtam Brazim ir dots uzdevums vairāk iesaistīt jaunos basketbolistus, kas netiek pagaidām pildīts. Kā piemēru Ventspils mērs minēja Lauri Blaus, kurš ir ļoti labs, talantīgs spēlētājs, bet netiekot pārāk daudz izmantots.

Pagājušajā sezonā gadu mijā "Ventspils" atlaida galveno treneri Agri Galvanovski, bet viņa vietā tika paņemts Silvano Poropats. Tomēr arī Poropata darbība neapmierināja "Ventspils" vadību un viņa pienākumus sezonas beigās pildīja līdzšinējais palīgs Guntis Endzels. Brazis komandu sāka trenēt pirms šīs sezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!