Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lietuvā spēlējošais amerikāņu basketbolists Liandželo Bols pieteiksies vasarā gaidāmajam Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, otrdien ESPN sacīja viņa aģents Herisons Geinss.

Paredzams, ka līdz draftam 19 gadus vecais Bols aizvadīs treniņus pie vairākām NBA komandām. Ziņa par pieteikšanos draftam parādījās vien dažas stundas pēc tam, kad basketbolists guva 72 punktus Prienu-Birštonas "Vytautas" spēlē pret jauniešu komandu no Ķīnas, Guandunas "Southern Tigers", kas notika "Big Baller Brand Challenge" turnīra ietvaros.

Tikmēr Bola jaunākais brālis Lamelo šajā spēlē guva 36 punktus, bet "Vytautas" galvenā trenera pienākumus pildīja brāļu tēvs Lavārs, kamēr komanda uzvarēja ar 159:115.

Kopā ar "Vytautas" komandu Liandželo deviņās spēlēs vidēji iemetis 15,7 punktus, tomēr NBA eksperti uzskata, ka viņam tuvākajos mēnešos būs pamatīgi jānopūlas, lai vispār tiktu izraudzīts draftā.

Kā zināms, pagājušā gada beigās "Vytautas" visā pasaulē ažiotāžu raisījušā darījumā piesaistīja 19 gadus veco Liandželo, kā arī 16 gadus veco Lamelo un kopā ar viņiem Baltijā ieradās arī tēvs Lavārs.

Sākotnēji bija plānots, ka Boli spēļu praksi iegūs Baltijas Basketbola līgas (BBL) ietvaros, tomēr vēlāk "Vytautas" izlēma atsaukt dalību no turnīra, izvēloties "Big Baller Brand Challenge" pārbaudes spēles.

Jauno basketbolistu brāli Lonzo Bolu pagājušā gada NBA draftā ar augsto otro numuru izraudzījās Losandželosas "Lakers" komanda, tomēr basketbolista sportiskos sasniegumus regulāri nomāc tēva skandalozie izteikumi.

Liandželo Bols sezonu iesāka Kalifornijas Universitātes vienībā, bet novembrī kopā ar vēl diviem komandas biedriem par saulesbriļļu zādzību tika aizturēti Ķīnā. Basketbolisti tika atbrīvoti pēc ASV prezidenta Donalda Trampa iejaukšanās, bet pēc tam Liandželo Bols pameta Kalifornijas Universitātes komandu.

Savukārt Lamelo Bols oktobra sākumā pameta savu vidusskolas komandu un viņu mājās trenēja tēvs Lavārs, kurš basketbolu spēlēja koledžas gados, bet profesionālajā līmenī bija amerikāņu futbola spēlētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!