Latvijas komanda "Liepājas Lauvas" Igaunijas pilsētā Rakverē notikušajā Baltijas Basketbola līgas (BBL) kausa izcīņas finālmačā sestdien piekāpās turnīra mājiniecei "Tarvas", ko pārstāv latvieši Raitis Grafs, Māris Ļaksa un Juris Umbraško.

Spēlē liepājnieki piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 71:80 (17:16, 16:18, 14:25, 24:21).

Izšķirošo pārsvaru mājinieki guva trešajā trešdaļā, kuru uzvarēja ar 11 punktu pārsvaru, lai arī pārējās 30 spēles minūtēs pārāki ar kopumā divu punktu pārsvaru bija liepājnieki.

Latvijas komandā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Ivars Timermanis, 13 punktus iekrāja Ingus Jakovičs, bet pie 12 punktiem tika Artūrs Bricis.

Savukārt "Tarvas" komandā līderi bija tieši Latvijas pārstāvji. Tā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Umbraško, Ļaksa iekrāja 13 punktus, bet Grafs izcēlās ar desmit punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām.

Jau ziņots, ka spēlē par trešo vietu Igaunijas komanda TU/"Rock" sestdien ar rezultātu 101:60 (25:16, 21:13, 24:11, 31:20) sagrāva Lietuvas komandu "Šiauliai"/"Triobet".

Pusfināla spēlēs piektdien "Liepājas Lauvas" ar rezultātu 83:76 pieveica "Šiauliai"/"Triobet", bet "Tarvas" ar 90:84 pārspēja TU/"Rock" basketbolistus.

Pēc sākotnējās ieceres BBL kausa izcīņā vajadzēja spēlēt triju valstu un BBL čempioniem, tomēr jau iepriekšējās sezonās to dalībnieku sastāvs bija vājāks, bet šogad sacensībās vairs nepiedalījās neviens čempions.

BBL kausa izcīņa notika piekto reizi. 2008.gadā Rīgā notikušajā turnīrā uzvarēja Lietuvas klubs Viļņas "Lietuvos rytas", bet 2009.gadā Kauņā triumfēja vietējā komanda "Žalgiris". Savukārt iepriekšējos divus gadus turnīrs risinājās Tartu, pie triumfa tiekot vietējai "Rock" un "VEF Rīga".

Jau vēstīts, ka šosezon mainīts arī citu BBL sacensību formāts. Regulārā čempionāta pirmajā posmā piedalīsies 23 komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Kazahstānas, kas izkārtotas četrās apakšgrupās. Savukārt pēc tam otrajā posmā - "TOP 16" turnīrā - 16 vienības tiks sadalītas četrās grupās, pa četrām komandām katrā.

Pēc "TOP 16" sacensībām sekos izslēgšanas spēles ar ceturtdaļfināliem, pusfināliem un finālu.

Savukārt pēc tam, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc finālčetrinieka jeb "Final Four" sacensību formāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!