Foto: Publicitātes foto

Latvijas komanda "Liepāja"/"Triobet" otrdien nespēja sasniegt Baltijas Basketbola līgas (BBL) pusfinālu, divu spēļu summā spraigā cīņā zaudējot Igaunijas vienībai TU/"Rock".

Atbildes spēlē abas komandas Liepājā pēc pagarinājuma aizvadīšanas cīnījās neizšķirti 71:71 (13:13, 21:15, 22:14, 14:18, 1:11), taču divu spēļu summā "Liepāja"/"Triobet" piekāpās Igaunijas klubam ar 120:128.

Lai gan cīņas pirmo ceturksni komandas aizvadīja punkts punktā, liepājniekiem izdevās pārņemt vadību un pirmo puslaiku noslēgt 34:28. Tas nozīmēja, ka klubam otrajā puslaikā bija jāgūst vismaz par pieciem punktiem vairāk, lai nodrošinātu vietu BBL pusfinālā.

Otro puslaiku liepājnieki sāka ļoti apņēmīgi, jo jau otrajā minūtē Mareks Jurevičus panāca 40:30, bet trešās ceturtdaļas izskaņā tablo vēstīja jau +16 par labu liepājniekiem. Igaunijas klubs gan nepadevās un noslēdzošajā ceturksnī spēja sadeldēt liepājnieku handikapu zem desmit punktiem, bet pamatlaika pēdējās minūtes sākumā "Liepāja"/"Triobet" bija vadībā ar astoņiem punktiem (68:60). Pēc minūtes pārtraukuma liepājnieku leģionārs lietuvietis Edgars Zeļonis atjaunoja desmit punktu pārsvaru, bet pamatlaiks noslēdzās ar 70:60. Tā kā pirmajā spēlē TU/"Rock" bija labāki ar desmit punktiem, atbildes cīņa Liepājā turpinājās pagarinājumā.

Papildlaikā krietni pārliecinošāku sniegumu jau demonstrēja TU/"Rock", ļaujot liepājniekiem tā laikā gūt tikai vienu punktu, kamēr paši iemeta 11.

"Liepāja"/"Triobet" sastāvā 24 punktus iemeta Mareks Jurevičus, bet 14 pievienoja Lauris Blaus, kuram arī deviņas bumbas zem groziem.

Dueļa pirmajā mačā liepājnieki piedzīvoja zaudējumu izbraukumā ar rezultātu 49:59. Rezultatīvākais spēlētājs šajā mačā "Liepāja"/"Triobet" sastāvā bija Lauris Blaus, kurš guva 15 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet desmit punktus pievienoja lietuviešu saspēles vadītājs Andrjus Mažutis.

Pirms tam abas komandas sezonas sākumā savstarpēji tikās "Olybet" BBL kausa izcīņas finālā, liepājniekiem svinot uzvaru ar 74:61.

Astotdaļfinālā liepājnieki divu spēļu summā apspēlēja pagājušās sezonas trešo spēcīgāko Latvijas klubu "Jēkabpils", turpretī TU/"Rock" vienība divreiz uzvarēja Lietuvas komandu "Prienai".

Šajā sezonā TU/"Rock" piedalījās arī Eiropas Izaicinājuma kausā, kurā pārvarēja pirmo posmu, bet ceturtdaļfinālam nekvalificējās.

TU/"Rock" pusfinālā tiksies ar Latvijas čempiones "Ventspils" un Somijas vienības Tamperes "Pyrinto" dueļa spēcīgāko komandu. Latvijas čempione pirmajā mačā pieveica "Pyrinto" savā laukumā ar rezultātu 70:64, bet atbildes cīņa risināsies trešdien.

Vēl ceturtdaļfināla divos pāros savā starpā tiekas Lietuvas komandas - pašreizējie čempioni "Šiauliai" pirmajā mačā ar 103:81 pieveica Panevēžas "Lietkabelis" vienību, bet Pasvāles "Pieno žvaigzdes" pirmdien ar 76:65 uzveica Utenas "Juventus".

Pusfinālu sasniegs komandas, kas tiks pie panākumiem divu spēļu summā, turklāt jau zināms, ka finālā būs vismaz viena Lietuvas vienība.

Sacensībās šosezon piedalījās 22 klubi no piecām valstīm, tomēr šī gada sākumā finansiālu iemeslu dēļ dalību atsauca Krievijas vienība Maskavas "Dinamo". Šīs komandas rezultātus BBL vadība nolēma anulēt.

Kā zināms, astotdaļfinālu nepārvarēja Latvijas komandas "Jēkabpils", "Barons"/LDz un "Valmiera", bet "Jūrmala"/"Fēnikss" nespēja izkļūt no apakšgrupas.

Turnīrā šosezon nepiedalās ne tikai Lietuvas slavenākie klubi Viļņas "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris", bet arī Klaipēdas "Neptunas" komanda, kas debitēja ULEB Eirolīgā, un Latvijas vicečempione "VEF Rīga".

Pirms sezonas Liepājā risinājās "Olybet" BBL kausa izcīņas turnīrs, kurā "Liepāja"/"Triobet" kļuva par otro šajās sacensībās uzvarējušo Latvijas klubu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!