Latvijas komanda "Liepāja"/"Triobet" trešdien piedzīvoja zaudējumu Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta duelī, izbraukumā ar 75:94 (21:19, 22:31, 15:20, 17:24) atzīstot Lietuvas kluba "Šiauliai" pārākumu.

Pirmās ceturtdaļas izskaņā liepājniekiem izdevās izrauties priekšā ar 21:17, taču pēc tam "Šiauliai" guva septiņus punktus pēc kārtas un vadību atguva, ko izdevās nostiprināt līdz ar pirmā puslaika beigu signālu - 50:43. Otrajā puslaikā mājinieki spēlēja vēl pārliecinošāk un piecas sekundes pirms trešās trešdaļas beigām pat panāca 15 punktu pārsvaru (70:55). Pēc pāris minūtēm "Liepāja"/"Triobet" izdevās pietuvoties līdz septiņu punktu atstatumam (71:78), taču tuvāk Šauļu basketbolisti pretiniekus vairs nelaida, un kurzemnieki piedzīvoja samērā likumsakarīgu zaudējumu ar 19 punktu starpību.

Līdz ar to "Šiauliai" izcīnījusi jau sesto uzvaru pēc kārtas.

Latvijas komandas rindās 19 punktus guva Pīdžejs Hils, bet 12 iemeta Kristaps Miglinieks.

Tikmēr "Šiauliai" vienības rindās ar 17 punktiem izcēlās amerikāņu aizsargs Dereks Nīdems.

Abu komandu pirmā apļa cīņā "Liepāja"/"Triobet" oktobrī savā laukumā zaudēja ar 67:87.

Tikmēr citā trešdienas mačā panākumu izcīnīja līdzšinējā turnīra čempione no Latvijas "Ventspils" komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 89:66 (34:15, 22:14, 21:14, 9:23) pārspēja "Parnu" vienību no Igaunijas.

"Parnu" komanda piedzīvoja jau devīto zaudējumu turnīrā pēc kārtas.

Par rezultatīvāko mača basketbolistu kļuva "Ventspils" kluba amerikāņu leģionārs Džerajs Grānts, kura kontā 18 punkti un astoņas atlēkušās bumbas.

Iepriekšējā tikšanās reizē aizvadītā gada novembrī "Ventspils" basketbolisti Igaunijā izcīnīja panākumu ar rezultātu 81:51.

B apakšgrupas kopvērtējumā "Šiauliai" ir līderi ar deviņām uzvarām desmit spēlēs, "Ventspils" ir otrie ar deviņiem panākumiem 11 mačos, bet ar astoņām uzvarām 11 cīņās seko Lietuvas klubs Ķēdaiņu "Ņevežis". Pieci panākumi 12 mačos ir latvieša Reiņa Strupoviča pārstāvētās Kazahstānas komandas Atirau "Barsi" kontā, savukārt "Liepāja"/"Triobet" ieņem piekto vietu ar četrām uzvarām 11 spēlēs. Tikmēr ar divām uzvarām seko Lietuvas vienība Panevēžas "Lietkabelis", bet ar vienu panākumu 11 aizvadītajās cīņās "Parnu" spēlētāji ieņem pēdējo vietu grupā.

"Ventspils" komanda jau nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs.

Šajā BBL sezonā piedalās 21 komanda - pa vienai no Zviedrijas un Somijas, divas no Kazahstānas, piecas no Latvijas, kā arī pa sešām no Lietuvas un Igaunijas.

Turnīra pirmajā posmā komandas sadalītas trīs grupās, pa septiņām vienībām katrā, klubiem aizvadot divu apļu turnīru. Abas Kazahstānas komandas šajā posmā visas spēles aizvada izbraukumā.

Pēc pirmā posma astotdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās piecas komandas, kā arī labākā no sestajā pozīcijā palikušajām vienībām. Turpinājumā visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Kā ziņots, par pērnās sezonas BBL čempioniem kļuva "Ventspils" komanda, kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Gan iepriekšējā, gan šajā sezonā turnīrā nestartē abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", kā arī Latvijas čempioni "VEF Rīga".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!