Foto: AFI

Uzvaru Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēlē sestdien izcīnīja Latvijas komanda "Liepāja"/"Triobet", kamēr zaudējumu cieta "Barons kvartāls".

Aizvadītajā B grupas mačā "Liepāja"/"Triobet" savā laukumā ar rezultātu 85:77 (24:22, 18:21, 18:10, 25:24) pārspēja Lietuvas klubu Utenas "Juventus".

Pārsvaru liepājnieki nosargāja visa otrā puslaika garumā, lai arī vienu brīdi viesi laukuma saimniekiem bija pietuvojušies līdz viena punkta atstatumam.

Liepājnieki tagad četrās spēlēs izcīnījuši divas uzvaras, kopvērtējumā sešu komandu konkurencē ieņemot trešo vietu, bet "Juventus" komandas kontā viens panākums trīs cīņās, kas dod ceturto pozīciju.

B apakšgrupā spēlē vēl viens Latvijas klubs "Jelgava", kas ar vienu uzvaru četros mačos ieņem piekto vietu.

Citā sestdienas spēlē "Barons kvartāls" C grupas cīņā savā laukumā ar 79:87 (25:23, 15:24, 14:18, 25:11) piekāpās latviešu Māra Ļaksas un Jura Umbraško pārstāvētajai Igaunijas vienībai Rakveres "Tarvas".

Spēli Latvijas klubs sāka ar izrāvienu 12:3, tomēr vēlāk pakāpeniski nokļuva zaudētājos, bet pēdējā ceturtdaļā viesu pārsvars vienu brīdi bija arī 15 punktu izteiksmē.

Mājiniekus no zaudējuma neglāba arī lieliski spēlējušie Ilmārs Bergmanis un Māris Gulbis, kuri guva attiecīgi 22 un 21 punktu.

Tikmēr Ļaksa un Umbraško, kā ierasts, bija vieni no savas komandas līderiem. Pirmais izcēlās ar 18 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām, bet Ubraško tika pie 16 punktiem un deviņām bumbām zem groziem.

Šīs grupas kopvērtējumā Latvijas komanda ar divām uzvarām četros mačos ieņem trešo vietu, bet "Tarvas" ar vienu uzvaru trijās spēlēs atrodas piektajā pozīcijā sešu vienību konkurencē.

Tāpat šodien "Ventspils" basketbolisti A apakšgrupas mačā viesos samēros spēkus ar Igaunijas klubu TTU.

Bez minētajiem klubiem BBL turnīrā Latviju šosezon pārstāv arī "Valmiera".

Šosezon BBL cīnās 23 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās - trijās pa sešām komandām un vienā ar piecu komandu dalību.

BBL regulārā čempionāta pirmajā posmā komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, labākajām četrām no katras grupas iekļūstot "TOP 16" turnīrā. Tajā 16 vienības tiks sadalītas četrās grupās pa četrām komandām katrā.

Pēc "TOP 16" sacensībām, kas notiks divos apļos, sekos izslēgšanas spēles ar ceturtdaļfināliem, pusfināliem un finālu.

Savukārt pēc tam, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc finālčetrinieka jeb "Final Four" sacensību formāta.

Superkausa turnīrā piedalīsies nākamā gada BBL čempioni, kā arī 2012.gada triju Baltijas valstu čempionātu uzvarētāji.

Jāpiebilst, ka Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas" - šīs sezonas BBL turnīrā iesaistīsies tikai no Superkausa izcīņas.

Aizvadītajā sezonā BBL elites divīzijā triumfēja "Žalgiris" basketbolisti, kas finālā pieveica "Lietuvos rytas" komandu.

"VEF Rīga" tikmēr iepriekšējā sezonā izcīnīja trešo vietu BBL čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!