Foto: LETA

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) Zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojumā vislielāko atbalstu guvis amerikānis Stīvens Zeks no "Liepāja"/"Triobet" komandas, informēja Latvijas Basketbola savienība.

Par balsojuma absolūto līderi kļuva ''Liepāja/Triobet'' centrs Zeks, kurš savāca 3013 balsis.

Pašmāju spēlētāju komandas sākumsastāvā iekļauti Kristaps Janičenoks ("Ventspils"), Mārtiņš Meiers ("VEF Rīga"), Endrū Šmits ("Jūrmala"/"Fēnikss"), kā arī brāļi Aigars un Armands Šķēles ("Valmiera"/ORDO).

Savukārt viesspēlētāju komandā Zekam pievienosies meksikānis Fransisko Kruss ("VEF Rīga"), Tailers Larsons ("Jēkabpils"), Kvameins Mičels ( "Ventspils"), Džošs Harelsons ("VEF Rīga").

Pārējos spēlētājus izraudzīsies līgas vadība, saziņā ar klubiem.

Balsojumā līdzjutējiem katrai komandai bija jāizraugās divi aizsargi, divi uzbrucēji un viens centra spēlētājs.

LBL komanda pret Leģionāru izlasi sacentīsies piekto gadu pēc kārtas un devīto reizi kopumā.

Šogad Zvaigžņu spēle 14. februārī notiks Liepājas Olimpiskajā centrā.

Mača sākums paredzēts plkst.15, bet no plkst.13 sāksies konkursu priekšsacīkstes. Arī šogad notiks tradicionālie "slam-dunk", tālmetienu un treneru konkursi.

Zvaigžņu spēlē LBL komandu vadīs Uvis Helmanis no "Liepāja"/"Triobet", bet vietējā čempionāta leģionāru izlasei par galveno treneri iecelts Jānis Gailītis no "VEF Rīga".

Šī gada LBL Zvaigžņu spēli tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzija, kā arī ieplānota sadarbība ar "LMT Straumi".

LBL Zvaigžņu spēle notiks dažas stundas pirms Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles, kas tajā pašā datumā risināsies Toronto, Kanādā, turklāt tā pirmoreiz vēsturē tiks aizvadīta ārpus ASV.

Kā zināms, pērn Zvaigžņu spēlē triumfēja pašmāju spēlētāju komanda, kas ar 124:113 pieveica Leģionāru vienību. Zvaigžņu spēlē LBL komanda un līgā spēlējošo leģionāru izlase sacentās astoto reizi. Par cīņas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Jānis Timma, kurš guva 41 punktu, labodams LBL Zvaigžņu spēles rezultativitātes rekordu.

LBL Zvaigžņu spēle pirmo reizi notika 1993. gadā un kopš tā laika risinās katru gadu. Kopā bijušas 23 Zvaigžņu spēles - astoņas no tām notikušas Kurzemē (sešas reizes Ventspilī), septiņas reizes Rīgā, četras reizes Vidzemē, divas - Zemgalē, bet tikai reizi šis mačs noticis Latgalē (2012.gadā Daugavpilī).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!