Foto: DELFI
Latvijas basketbola komanda "Liepāja"/"Triobet" papildinājusi sastāvu ar amerikāņu centra spēlētāju Stīvu Zeku, kurš šajā vasarā piedalījās arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā, vēsta portāls "cityofbasketballlove.com".

Šajā pavasarī Zeks noslēdza koledžas karjeru, kurā pārstāvēja "La Salle" Universitātes komandu "Explorers". Noslēdzošajā sezonā viņš Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) pirmajā divīzijā vidēji guva 8,6 punktus un izcīnīja 9,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt 2013.gadā Zekam bija nozīmīga loma, palīdzot "Explorers" komandai sasniegt NCAA astotdaļfinālu.

Tāpat šogad 2,11 metrus garais un 109 kilogramus smagais spēlētājs palīdzēja Filadelfijas "76ers" komandai Vasaras līgā, vidēji izceļoties ar 5,7 punktiem un 5,2 atlēkušajām bumbām. Nesaņemot līguma piedāvājumus no NBA komandām, viņš izlēmis karjeru turpināt Eiropā.

"Mana vienīgā vēlme bija noslēgt līgumu un kaut kur sākt karjeru. Jutu, ka šī varētu būt lieliska iespēja," izteicies spēlētājs. "Puiši no manas aģentūras jau iepriekš tur spēlējuši un abi teica, ka tā bijusi lieliska pieredze."

"Vēlos redzēt jaunas vietas pasaulē. Man tiešām nav mīļākās vietas, jo iepriekš neko neesmu redzējis," Zeks paudis par savu gaidāmo pirmo pieredzi otrpus Atlantijas okeānam. "Liepāja ir pilsēta pie jūras un visur var nokļūt ar sabiedrisko transportu. Tā ir draudzīga pilsēta un būs patīkami iepazīt citādāku kultūru."

Jau iepriekš bija zināms, ka "Liepāja"/"Triobet" piesaistījusi arī amerikāņu aizsargu Krisu Ričardu, kurš iepriekšējās divās sezonās pārstāvēja Kazahstānas komandu Aktau "Kaspij".

Tāpat liepājnieki jau iepriekš ziņojuši, ka tās sastāvā nākamajā sezonā būs Jānis Antrops, Arnolds Helmanis, Ingars Aizpurs, Mikus Sokolovs, Gints Antrops, Roberts Krastiņš un Elvis Šukteris. Vienību arī nākamajā sezonā trenēs Uvis Helmanis.

Pagājušajā sezonā LBL regulārajā čempionātā "Liepāja"/"Triobet" ilgstoši cīnījās par kādu no pirmajām divām vietām, tomēr noslēgumā atkrita uz trešo vietu. Pusfinālā liepājnieki ar 1-3 piekāpās nākamajai čempionei "VEF Rīga", bet sērijā par trešo vietu ar 1-3 zaudēja arī "Jēkabpils" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!